Last news in Fakti

9 Януари, 2023 09:00 8 297 8

Това са най-безопасните нови автомобили

  • краш тестове-
  • безопасни автомобили

В класацията са включени конвенционални коли с ДВГ, електрически автомобили и кросоувъри

Това са най-безопасните нови автомобили - 1

Автомобилният изследователски център на британския застраховател Thatcham Research състави списък с най-безопасните нови автомобили за предстоящата 2023 година. В класацията са включени конвенционални коли с ДВГ, електрически автомобили и кросоувъри.

Списъкът на най-безопасните автомобили за настоящата 2023 година е базиран на данни от краш тестовете на Euro NCAP. Всички представени в него модели ще се продават като нови през тази година.

Разбираемо е, че всички автомобили в класацията получават максималните пет звезди в тестовете на Euro NCAP. Те са снабдени с нужното оборудване, което помага да се гарантира безопасността на водача, пътниците и другите участници в движението.

Интересен факт е, че девет от десетте представени автомобила са напълно електрически или хибридни модели. В същото време списъкът включва не само скъпи модели, но и бюджетни автомобили.

Ето и въпросния ТОП 10 на най-безопасните автомобили за 2023 година (автомобилите са подредени по азбучен ред):

BMW X1
Hyundai IONIQ 6
Lexus NX
Mazda CX-60
Mercedes-Benz EQE
Nissan Aria
Ora Funky Cat
Smart #1
Tesla Model Y
Subaru Soltera


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аве

    19 1 Отговор
    как е възможно Volvo да не е в ТОП 10?!

    Коментиран от #2, #5, #8

  • 2 77777777

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Аве":

    Е как хахаха
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 1111

    19 2 Отговор
    Класацията е пълен смях. Освен, че няма Волво, има "коли" като Ora Funky Cat, Smart 1. Присъства BMW X1, а не BMW X5 или BMW X7. Искам само да питам този, който е правил класацията, ако направим краш тест с две коли - едната BMW X1, а другата BMW X7 (даже няма да говорим за XC90), в коя би седнал? Смях
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ТероРуЗЗия

    3 2 Отговор
    ...а пък кризисните Лади с меките волани имат само по 1 звезда, но червена...
  • 8 Гост

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Аве":

    Много просто колега! Класацията е за модели които да пуснати в продажба от 09.2022, което се води моделна година 2023. Волво няма нов модел, всички актуални са пуснати преди години. Иначе, просто нямаше да има класация, защото щяха да наредят само техните модели, и после ако остане място за други…