Отидете към основна версия

44 554 14

Няколко класики, които си търсят нови собственици

Днес ще ви покажем няколко автомобилни класики, които си търсят нови собственици, като ще започнем от този красив Mercedes-Benz 190E. Един от двата автомобила превърнали се в култ благодарение на германския шампионат DTM е малкия седан на Mercedes - 190E. Този екземпляр с номер 345 е от второто поколение на версията 2.5-16V - Evolution II, което е произведено в само 500 броя и за нас е значително по-красиво от предходния. Най-отличаващото за автомобила е, че е в напълно оригинално състояние - не е реставриран и купето е спасено от похода на ръждата. На километража му цифрите достигат само 17578, бил притежание само на един единствен собственик и няма регистрирани произшествия. Всичките тези позитиви обаче се отразяват и на доста високата цена, която се търси - 279 хиляди долара.

Следващият екземпляр също е участвал в DTM, но неговата специалност са рали отсечките - Ford Sierra RS Cosworth. Автомобилът е от "откритията в плевнята", но не е бил занемарен и впоследствие реставриран, а е поддържан постоянно. Според VIN номера тази Sierra RS е била произведена в Кьолн, Германия през 86-та година. Първият и собственик успява да измине с нея само около 1000 километра, вторият собственик я купува през 94-та, а третият през 2000-та и с нея участва на редица конкурси, като до сега тя има общо само 10000 километра . Очакваната сума от Silverstone Auctions за един от най-ярките автомобили на Ford е между 40 и 50 хиляди паунда.

Тритият автомобил е една легенда от Lamborghini преди новата ера - Diablo Superveloce. Пуснат за продажба в Монреал, Канада от местния дилър на марката този дявол е изминал само 2 километра от излизането му от завода. Superveloce се отличава с по-сурови настройки и мощност от 536 конски сили и 605 нютонметра, но най-мощна за модела остава VT 6.0. Той е и последният модел на компанията с V12 двигател и задно предаване. Цената, на която се продава този удивителен екземпляр е 499 хиляди долара или сума позиционираща се между чисто нов Aventador LP 700-4 и LP 750-4 SV. Но каквото и да правят новите модели на компанията те никога няма да догонят култовия статус на роденото през 90-те Diablo, на което много от нас са имали залепен на стената плакат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини