Отидете към основна версия

7 617 14

Peugeot разкри внушителния прототип L500 R Hybrid

  • peugeot l 500 r hybrid

Малко автомобилни производители могат да се похвалят с над 100 годишна състезателна история и френските Peugeot са едни от тях. През 1916-та на 30-ти май, пилотът Дарио Реста спечелва Indianapolis 500 за волана на Peugeot L45 и тази година се навършва точно един век от победата. Това е и първата и основна причина за създаването на този прототип наречен L500 R. Втората причина е в нуждата на марката да покаже своята гледна точка за бъдещето на моторните спортове.

От техническа гледна точка автомобилът поже да се похвали с тегло от 1000 килограма срещу мощност от 500 конски сили и цели 730 нютонметра въртящ момент. Това е възможно благодарение на бензинов турбо двигател и два електрически двигателя за всеки мост, като предполагаме, че става въпрос за 1.6 литровият им агрегат помещаващ се и в 308 GTi. Ускорението от 0 до 100 става за време, с което единици могат да се похвалят - 2.5 секунди, а разстоянието от 1 миля отнема само 19 секунди за превземане от място.

Дизайнът на автомобила е основната част, в която има препратка към вековното Peugeot L45 с неговата изнесена задница, като той е комбиниран с i-Cockpit. Другия похват е, че прототипът има само едно място - това за шофьора. Единият от цветовете в тази двуцветна комбинация използвана в много от съвременните им прототипи също идва от L45. Peugeot са един от производителите създаващи наистина добри и интересни прототипи.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини