Отидете към основна версия

3 345 7

NSX-ът с 1500 конски сили

  • acura-
  • nsx-
  • пайкс пийк

Марката Acura разпространи първите официални фотографии на електрическата версия на суперкара NSX, която ще вземе участие в надпреварата Пайкс Пийк. Интересна е и част от информацията за автомобила, според която мощността на колата щяла да превиши три пъти тази на миналогодишната Honda CR-Z за Пайкс Пийк.

Миналата година наточената CR-z разполагаше с мощност 500 коня и успя да спечели надпреварата в клас PPC-Exhibition. Базирайки се на тази информация, може да се предположи, че новата електрическа Acura NSX ще е с мощност от порядъка на 1500 конски сили.Освен че показаха официални снимки на колата, японците продължават да мълчат относно точните ТТ данни на колата. До този момент е известно, че електрическата супер кола ще е снабдена с четири електромотора, което ще позволи подаване на тяга към всяко едно от колелата индивидуално.

В състезанието Пайкс Пийк, освен експерименталния електромобил ще вземат участие и два NSX-а със стандартен силов тракт. Последният се състои от бензинов V6, деветстепенна трансмисия с два съединителя и три електромотора. Системната мощност на Acyra NSX е 573 к.с. Състезанието ще се проведе на 26 юли.

Ще припомним, че миналата година за първи път то бе спечелено от електромобил. Това беше прототипът eO PP03, който изкачи върха за малко над 9 минути. Абсолютният рекорд на трасето принадлежи на Себастиан Льоб, който през 2013 преодоля разстоянието за 9.13.8 минути.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Вижте най-бързите на Pikes Peak

    Победител в култовото състезание Pikes Peak стана Роман Дюма, който е победител и от 24-часовата надпревара на Льо Ман. Дюма успя да преодолее 20-кило ...
    28.06.2016
    3 708
    4