Отидете към основна версия

31 415 18

Bugatti продаде първите 200 броя от Chiron

Френският производител Bugatti, за първи път представи своето най-ново произведение Chiron в Северна Америка на сбирката The Quail, провеждаща се в щата Калифорния и обяви, че 200 от предвидените 500 броя за наследника на Veyron, вече са продадени. Това е огромно постижение за автомобил, който има продажна цена от непонятните 2.7 милиона долара. 

Ако предположим, че нещата се развият, както при Veyron. Очакваме значително количество лимитирани версии, което означава, че на практика половината от "нормалните" Chiron-и, доколкото това е валидно за автомобил с мощност от 1500 конски сили и 1600 нютонметра и максимална скорост от близо 450 километра в час, вече са продадени.

От автомобила тепърва чакаме и реални постижения за максимална скорост, но едва ли ще видим това чудо на Нюрбургринг, защото ако обърнем внимание на цената, не знаем кой би се заел да кара Chiron на лимита на възможностите му. Наскоро в опитите си за рекорд на пистата, един автомобил на Koenigsegg, влезе в жертвоприношение на "Зеленият Ад".
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини