Отидете към основна версия

56 060 16

Любопитно за Skoda Kodiaq

  • skoda-
  • kodiaq-
  • предпремиера

Берлин, Германия. Наш екип от мястото на събитието.

На бляскава церемония в Берлин чехите от Skoda представиха най-новото си попълнение в гамата. Това се случи на първи септември, като още тогава ви разказахме за основните характеристики на новия чешки джип, името на който е заимствано от остров в Аляска известен с най-големите кафяви мечки на света – кодиакските.

Сега изнасяме и подробностите около новия модел, който, както сподели с нас главния дизайнер на марката Йозеф Кабан, е повлиян то чешкия кубизъм. Kodiaq е фирмено идентичен с елементи от VisionS и от флагмана Superb, но в същото време се различава от всички останали модели на марката.Йозеф Кабан пред Skoda Kodiaq

Kodiaq представлява седемместен средноразмерен кросоувър, който е съплатформеник на VW Tiguan, но го превъзхожда по отношение на габарити. Според чехите именно по-големите размери ще привлекат клиентите. Kodiaq е по-просторен, както по отношение на салон, така и що се касае до обем на багажника.

Дължината му е 4697 мм, а широчината, височината и междуосието са съответно 1882, 1676 и 2791 мм. Автомобилът с повишена проходимост се предлага с ефектни лети джанти с размери 17 цола, а като опция могат да бъдат поръчани 18 и 19-цолови. Коефициентът на въздушно съпротивление на Kodiaq е равен на 0.33.

Още от екстрите, включени в допълнителното оборудване включват адаптивно шаси DCC с режим off-road, като то е налично само за версиите с 4х4 предаване. Този режим настройва за пресечена местност двигателят, трансмисията, антиблокиращата система и системата за електронно стабилизиране.Най-мощните дизелов и бензинов агрегати ще се предлагат само с 4х4 система, докато при останалите варианти клиентите ще могат да избират и модификации само с предно предаване. Новост за марката са и системи като видео наблюдение около цялата кола, синхронизация на системата с мобилни устройства с iOS и Android операционни системи.

В колата е налична и система за стабилизиране и подпомагане на движението при теглене на ремарке, паркинг асистент, иновативна система за предпазване на ръбовете на вратите при паркиране в ограничени пространства, LTE интернет свързаност и други, индуктивно зареждане на смартфона в колата и много други.

Нова е и мултимедийната система, която впечатлява с голям екран и с харддиск с капацитет 64 Гб памет. Тя може да се свърже с всеки смартфон, защото поддържа интерфейсите Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLink и SmartGate. В топ версиите е налична и висококачествената аудиосистема Canton с 10 високоговорителя.Климатичната инсталация е тризонална, а екстрите се допълват от система за следене на пътните знаци. Качеството на материалите в салона е на много високо ниво, а вторият ред седалки може да се движи в диапазон от 18 сантиметра в предно задна посока. Дължината на изключително просторния салон е 1793 мм.

Както вече споменахме, багажният обем е 720 литра, но при сгънат втори ред седалки той може да бъде увеличен до 2065 литра. Петата врата има възможност да се отваря безключово, като за целта е нужно единствено водачът да постави крака си под задната броня.

Kodiaq ще се предлага във варианти със седем и с пет места, както и със системи 4х4 и 4х2. Продажбите на модела ще стартират от началото на 2017 година. Единственото, което чехите не огласиха по време на представянето на модела в Берлин е цената на новия автомобил с повишена проходимост.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Skoda Kodiaq: Представиха мощните версии

    Съвместното предприятие SAIC Volkswagen представи специалната версия на новото SUV на Skoda, която е предназначена за китайския пазар. Предварителните ...
    15.11.2016
    23 116
    14
  • Как ще изглежда новата Skoda Yeti?

    Новото поколение на малкия кросоувър на Skoda се очаква да се появи на бял свят през 2018 година, но до този момент чехите пазят подробностите около н ...
    05.10.2016
    8 857
    3
  • Здрава ли е новата джипка на Skoda?

    Веднага след като направиха световната предпремиера на своя нов продукт, чехите от Skoda разпространиха данни и за това колко здрава е новата им джипк ...
    21.09.2016
    39 843
    36
  • Добре дошъл, Kodiaq!

    Официални снимки на първото SUV в историята на Skoda се появиха няколко часа преди премиерата на модела довечера в Берлин. Изображенията бяха публикув ...
    01.09.2016
    12 893
    19