Отидете към основна версия

4 410 5

Луксозен хибрид от Полша

  • varsovia-
  • varsovia motor company

Неизвестната досега полска компания Varsovia Motor Company представи концептуален седан от висш клас с хибридно задвижване, чието производство започва догодина. Дизайнът на автомобила е дело на варшавското бюро Kadler и е вдъхновен от... русалките. Това обяснява релефа на страничните панели и предницата, който според създателите си напомня на рибешки люспи.

Още по-необичайно изглежда интериорът, в който липсва седалка за пътника отпред. На нейното място са разположени сгъваеми монитори, които превръщат Varsovia в разкошен офис на колела.

Седалките са проектирани и изработени така, че пасажерите да не усетят умора часове наред. Освен че са снабдени с вентилация и масаж, те се управляват от специална програма, която ги настройва спрямо теглото и ръста на пътника.

Varsovia е последователен хибрид. Двигател с вътрешно горене, чийто доставчик не се съобщава, зарежда батерии, които захранват задвижващите електромотори. Акумулаторите могат да се зареждат както от битовата мрежа, така и от специални зарядни.

Полската лимузина може да измине до 350 км само на ток, а ако резервоарът е пълен догоре, пробегът с едно зареждане достига 850 км. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема по-малко от 5 секунди.

Varsovia Motor планира да произвежда по 50 хибридни лимузини годишно. Първите готови автомобили ще бъдат доставени на купувачите си в началото на 2018 г.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини