Отидете към основна версия

39 112 27

Убиецът на шофьора на Путин бил трезвен

  • катастрофа-
  • инцидент-
  • путин

Ян Камилов най-вероятно ще остане инвалид

Виновникът за катастрофата, в която загина един от най-опитните правителствени шофьори на Кремъл, е 38-годишен експерт оценител в голяма компания, никога не е нарушавал закона и по време на инцидента не е бил употребил алкохол или упойващи вещества. Веднага след като е бил изведен от медикаментозна кома, Ян Камилов е поискал прошка от семейството на убития 69-годишен водач, съобщава "Московский Комсомолец".

На 2 септември правителствено BMW бе ударено челно от Mercedes-Benz CLS с еднакви цифри в регистрационния номер на "Кутузовски проспект" в центъра на Москва. При катастрофата на място почина шофьорът на баварската лимузина, което събуди подозрения за умисъл. Някои жълти издания дори тиражираха конспиративни теории за опит за атентат срещу руския президент Владимир Путин.

Загиналият действително е бил един от най-добрите в професията си. Здравето и живота си са му поверявали министри, членове на Съвета на Федерацията и правителството. За никого обаче не е тайна, че руският президент се вози на специален Mercedes-Benz в конвои, до които не може да припари и врабче.

Според адвоката на Камилов във фаталния ден той излязъл спешно от къщи по семейни причини. Признава, че карал със скорост далеч над позволената и изгубил контрол над управлението. Лекарите го привели в медикаментозна кома веднага след приемането в реанимация, а за смъртта на шофьора в другата кола научил, когато се върнал в съзнание.

"Ще се постарая да направя всичко мислимо и немислимо, за да помогна на семейството", обещава Камилов. "Зная, че не мога да възкреся човека. Признавам вината си и съм готов да овъзмездя президентската администрация за пострадалия автомобил и сина на загиналия за моралната травма".

Срещу Камилов е заведено углавно дело за нарушаване на правилата за движение по пътищата, довело до смърт. Все още обаче не се знае как ще протече процесът, тъй като самият обвиняем е пострадал изключително тежко при катастрофата и най-вероятно ще прекара остатъка от живота си в инвалидна количка.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Шофьор на Путин загина в катастрофа

    Челен удар в центъра на Москва отне живота на един от най-опитните шофьори на Владимир Путин.  Катастрофата се е случила на "Кутузовски прос ...
    07.09.2016
    26 094
    35