Отидете към основна версия

30 200 22

Alfa Romeo Alfetta наследява голямата 166

  • alfa romeo-
  • alfetta

Обещаното от шефа на FCA Серджо Маркионе, обновление в моделната гама на Alfa Romeo, доведе до разработка на изцяло новата платформа Giorgio. На нея бяха направени седана Alfa Romeo Giulia и кросоувъра Stelvio. Седанът вече е в серийно производство, а автомобилът с повишена проходимост преминава през последни изпитания.

Новината обаче, която не е официално потвърдена, е, че на същата база може да се появи и трети модел. Става дума за наследник на големите 164 и 166. Автомобилът ще се позиционира на стъпало над Alfa Romeo Giulia и ще се конкурира с Audi A6, BMW 5er и Mercedes-Benz E-Klasse. Вероятното име на голямата Alfa ще е Alfetta.Alfa Romeo Alfetta ще заимства от по-малката си сестра не само платформата, но и двигателите и скоростните кутии. Така, най-наточената Alfetta ще разполага с шестцилиндров битурбо мотор с мощност от 510 конски сили, който ще се взима на готово от Giulia Quadrifoglio Verde. Топ модификацията ще се конкурира с BMW M5.

Очакванията към момента са, че концептуален вариант на Alfa Romeo Alfetta ще се появи на бял свят следващата есен, а серийна версия ще е налична най-рано през 2018-а. Ще припомним, че името не е ново за марката. Под него се продава модел, произвеждан през периода 1972 - 1984 година (долната снимка).

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Голямата Alfa се отлага

    Alfa Romeo замразява работата по новия си седан от горния сегмент на средния клас. Бъдещият италиански конкурент на Audi A6, BMW 5er и Mercedes-Benz E ...
    19.09.2017
    5 558
    14