Отидете към основна версия

14 250 6

Най-бързият хибрид в света

  • боневил-
  • рекорд-
  • хибрид-
  • hyundai-
  • ioniq

На соленото езеро Боневил хибридният автомобил Hyundai Ioniq постави рекорд за скорост, като по този начин се превърна в най-бързия хибрид в света, построен на базата на сериен модел.

След задължителните два опита, замерени със специална апаратура, средната измерена скорост е 253.9 км/ч. Максималната такава в един от тях обаче е 258.6 км/ч. Рекордът е признат от FIA.

Серийният Hyundai Ioniq е снабден с хибриден силов тракт, в състава на който влизат 1.6-литров бензинов атмосферен двигател, електромотор и комплект йон литиеви батерии. Агрегатът с вътрешно горене е с мощност 105 конски сили, а електрическият - 43.5 коня.Максималният въртящ момент се предава на колелата през шестстепенна роботизирана скоростна кутия с два съединителя. От 0 до 100 км/ч. ускорението е 10.8 секунди, а максималната скорост - 185 км/ч.

В хода на подготовка на автомобила за поставянето на рекорда, инженерите правят редица подобрения по колата. Те премахват климатичната инсталация, както и голяма част от допълнителното оборудване.

Монтирани са нови всмукателна и изпускателна системи, електронните блокове на двигателя и скоростната кутия са препрограмирани и е добавена специална азотна система. Вижте видео с въпросния рекорд.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини