Last news in Fakti

3 Ноември, 2016 05:30 14 241 6

Най-бързият хибрид в света

  • боневил-
  • рекорд-
  • хибрид-
  • hyundai-
  • ioniq
Най-бързият хибрид в света - 1

На соленото езеро Боневил хибридният автомобил Hyundai Ioniq постави рекорд за скорост, като по този начин се превърна в най-бързия хибрид в света, построен на базата на сериен модел.

След задължителните два опита, замерени със специална апаратура, средната измерена скорост е 253.9 км/ч. Максималната такава в един от тях обаче е 258.6 км/ч. Рекордът е признат от FIA.

Серийният Hyundai Ioniq е снабден с хибриден силов тракт, в състава на който влизат 1.6-литров бензинов атмосферен двигател, електромотор и комплект йон литиеви батерии. Агрегатът с вътрешно горене е с мощност 105 конски сили, а електрическият - 43.5 коня.Най-бързият хибрид в света

Максималният въртящ момент се предава на колелата през шестстепенна роботизирана скоростна кутия с два съединителя. От 0 до 100 км/ч. ускорението е 10.8 секунди, а максималната скорост - 185 км/ч.

В хода на подготовка на автомобила за поставянето на рекорда, инженерите правят редица подобрения по колата. Те премахват климатичната инсталация, както и голяма част от допълнителното оборудване.

Монтирани са нови всмукателна и изпускателна системи, електронните блокове на двигателя и скоростната кутия са препрограмирани и е добавена специална азотна система. Вижте видео с въпросния рекорд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Petur

    0 0 Отговор
    P1,LaFerrari, 918 какво са?

    Коментиран от #2

  • 2 Миро

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Petur":

    Чети повече, по-малко коментирай. "Най-бързия хибрид в света, построен на базата на сериен модел."
  • 3 Morgoth

    1 1 Отговор
    Първо - заглавието е идиотско. Аз карам по-бърз хибрид!
    Второ - какво значи "построен на базата на сериен модел"? Lexus GS не е ли сериен модел преди да се появи хибридната версия? Купе, окачване, екстри - всичко му е еднакво с бензиновия вариант.
  • 4 Гост

    0 0 Отговор
    Porsche Cayenne S E-Hybrid.
    Porsche Panamera S E-Hybrid.
    Infiniti Q70 Hybrid.
    BMW i8.
    Ferrari LaFerrari.
    McLaren P1.
    Porsche 911 GT3 R Hybrid
    И това са само част...
  • 5 Гост

    0 0 Отговор

    Коментиран от #6

  • 6 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Дори джета хибрид преди 6-7 години беше постигнала 185 мили/час, 300+ км/ч.