Отидете към основна версия

23 118 14

Skoda Kodiaq: Представиха мощните версии

  • skoda-
  • kodiaq

Съвместното предприятие SAIC Volkswagen представи специалната версия на новото SUV на Skoda, която е предназначена за китайския пазар. Предварителните очаквания бяха, че китайската Skoda ще е с различна визия от европейската, както и, че ще е по-дълга (в Поднебесната държава "разтягат" дори субкомпактни автомобили).

Но нито една от тези прогнози не се сбъдна. Новото седемместно SUV е без външни изменения, но пък за сметка на това разполага с по-мощни двигатели, което също противоречи на традициите. Повечето автомобилни производители правят удължени и дефорсирани версии на моделите си за Китай, но чехите правят точно обратното.

В "местната" гама са включени само бензинови двигатели, които се характеризират с повишена мощност. По-малкият 1.8-литров TSI мотор е с мощност от 180 конски сили, а двулитровият (2.0 TSI) разполага с мощ от 220 коня. За сравнение, в Европа ще се продават бензинови модификации на Kodiaq, които ще имат мощност от 125 до 180 к.с.

Китайските дилъри ще разполагат с новия продукт от втората четвърт на следващата година.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Любопитно за Skoda Kodiaq

    Берлин, Германия. Наш екип от мястото на събитието. На бляскава церемония в Берлин чехите от Skoda представиха най-новото си попълнение в гамата. Т ...
    03.09.2016
    56 071
    16
  • Добре дошъл, Kodiaq!

    Официални снимки на първото SUV в историята на Skoda се появиха няколко часа преди премиерата на модела довечера в Берлин. Изображенията бяха публикув ...
    01.09.2016
    12 893
    19