Отидете към основна версия

22 824 8

Great Wall извади китайски Lexus

  • great wall-
  • wey

Китайският автомобилен производител Great Wall Motors, продукцията на който се сглобява и в България, обяви пускането на свой премиум бранд. Според изданието CarNewsChina, идеята е, на китайските пазари новата марка да стане аналог на Lexus.

Новата марка ще се казва WEY, а името е избрано в чест на древно китайско царство, съществувало през периода 445 - 225 година преди новата ера. Към момента е известно, че марката WEY ще се заеме с производството на т.нар. премиум автомобили, които ще са оборудвани с бензинови и с електрически двигатели.

Предвижда се и разработката на автомобили със системи за автономно управление. Официалната презентация на новата марка ще се състои в петък, 18 ноември и ще е в рамките на автомобилното изложение в китайския град Гуанджоу.Китайският производител ще покаже на автосалона и първият прототип от новата марка. Той ще е кросоувър с електрическо или с хибридно задвижване. За големите амбиции на китайците говори факта, че щанда на WAY в Гуанджоу е разположен точно до тези на марките Acura, Lincoln, Infiniti, Jaguar и BMW.

За съжаление прогнозите за производство у нас съвсем не са розови. Предвид положението на Great Wall у нас, които напоследък са в почти пълен застой, премиум китайските возила едва ли ще започнат да се сглобяват в България.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Какво се случва с Great Wall и Haval?

    Амбициозното начало на марката у нас с построяването на завод за асемблиране на китайските автомобили се провали с гръм и трясък. Заводът не функциони ...
    21.01.2019
    45 142
    53