16 Ноември, 2016 10:31 22 749 8

Great Wall извади китайски Lexus

  • great wall-
  • wey
Great Wall извади китайски Lexus - 1

Китайският автомобилен производител Great Wall Motors, продукцията на който се сглобява и в България, обяви пускането на свой премиум бранд. Според изданието CarNewsChina, идеята е, на китайските пазари новата марка да стане аналог на Lexus.

Новата марка ще се казва WEY, а името е избрано в чест на древно китайско царство, съществувало през периода 445 - 225 година преди новата ера. Към момента е известно, че марката WEY ще се заеме с производството на т.нар. премиум автомобили, които ще са оборудвани с бензинови и с електрически двигатели.

Предвижда се и разработката на автомобили със системи за автономно управление. Официалната презентация на новата марка ще се състои в петък, 18 ноември и ще е в рамките на автомобилното изложение в китайския град Гуанджоу.Great Wall извади китайски Lexus

Китайският производител ще покаже на автосалона и първият прототип от новата марка. Той ще е кросоувър с електрическо или с хибридно задвижване. За големите амбиции на китайците говори факта, че щанда на WAY в Гуанджоу е разположен точно до тези на марките Acura, Lincoln, Infiniti, Jaguar и BMW.

За съжаление прогнозите за производство у нас съвсем не са розови. Предвид положението на Great Wall у нас, които напоследък са в почти пълен застой, премиум китайските возила едва ли ще започнат да се сглобяват в България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Швед

    1 2 Отговор
    Никой не може да стигне японците,пък тези китайци са на края на опашката

    Коментиран от #3

  • 2 DARK

    2 1 Отговор
    Абе корейците ги понастигат напоследък доста солидни почнаха да им стават колите.Иначе за мен лично Хонда Акорд e един блестящ пример за качеството на японската индустрия изключителен автомобил.
  • 3 Лупи

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Швед":

    И аз харесвам японските автомобили и не само. Но китайците усвоиха техни технологии и на останалите гиганти инвестирали там. Сега в Китай се прави огромна част от световните части за автомобили смартфони и какво ли не. И понеже ония не им пука за патенти и други, просто правят аналози на оригиналите и даже не се и срамуват. И често техни апарати не отстъпват по нищо на оригиналите. визирам разни малки нови фирми. Затова, че купувайки смартфон или автомобил нне можеш да си сигурен, чме поне 30 от частите вътре не са китайски. Новите им пикапи ХУВЪР са страахотни, макар да не изглеждат бляскаво като БМВ. Но хора закупили такива твърдят, чем са ги карали по 5-6 години и нямат никакви проблеми с тях. Само смяна на консумативи трябва. Което само говори, че са добри. Аз не бих си купил поради липса на пари но ако има не бих се поколебал за коорейска или китайска кола стига да е изгодно. Хюндайките горят И-20 до 5 на сто максимум комблиниран цикъл - един от село си купи и е възхитен. на дълъг път пада към 3 на сто. Представи си?

    Коментиран от #7

  • 4 masacre

    2 1 Отговор
    Great Wall как няма да са в застой,като правят смехотворни коли на високи цени,така или иначе ги чака сочен фалит в България.
  • 5 Радо

    1 1 Отговор
    Това ще последва съдбата на Phaeton!
  • 6 mediator37

    1 0 Отговор
    Колите вече станаха като конструктор ЛЕГО. Купуваш от тук двигател, от там съединител, от трето място скоростна кутия, от четвърто електроника и компютър и сглобяваш. Ако не искаш да ги купуваш правиш джоинт - венчър, както е сега по китайския закон и кооперирано по партньорски си ги произвеждаш у дома. Стига пазар да имаш. А китайците по-скоро имат, отколкото нямат.
  • 7 на село няма коли

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Лупи":

    На село може и 2л/100 да ти даде разход.Ела в Сф да видиш как под 10/100 няма падане
  • 8 Max

    1 0 Отговор
    Не знам за какви японски коли говорите като почти нищо не се произвежда в Япония. Така е и с прочутите с "КАЧЕСТВОТО СИ" немски кенефи, които се произвеждат къде ли не само не и в Германия.