Отидете към основна версия

89 011 49

ВАЗ-2105 за... $30 000!

  • lada-
  • ваз 2105-
  • ebay

Не веднъж е ставало дума, че руските автомобили от времето на соца се търсят доста усилено на Запад. Това, което за нас българите е морално остаряла Lada, за янките, например, е екзотика. Именно поради тази причина цените на "лади" и "жигулита" зад Океана са в пъти по-високи от тези у нас и в Русия.

Една обява в eBay обаче надхвърля всички очаквания. Става дума за автомобил ВАЗ-2105, познат в САЩ като Lada Riva, който се продава за колосалната сума от... $30 000! За да оправдае високата цена, продавачът подчертава някои подобрения и основни характеристики на автомобила.

Първият акцент пада върху малкия пробег на автомобила, който според обявата е само 18 553 мили (29 685 км). Друг интересен факт е, че Lada-та е претърпяла сериозни доработки. Освен видимото - нови лети джанти с по-голям диаметър и силно тонирани стъкла, промени са правени и по основните възли и агрегати.

Двигателят е снабден с турбокомпресор, а стандартнтата скоростна кутия е заменена с петстепенна механична трансмисия от FIAT Spider. Седалките са от Lexus SC 430, но все пак автомобилът е произведен през далечната 1984 година.

За същите пари в САЩ може да се купи нов Ford Mustang или нов Chevrolet Camaro. Дори огромните култови всъдеходи Hummer H1 и H2 се намират за доста по-малко пари. Както стана ясно обаче в Америка т.нар boxy sedans или в свободен превод ръбести седани определено са на мода.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Колко струва Lada Niva в САЩ?

      Помните ли, че ви разказвахме за ВАЗ-2105, за който в САЩ искат сума, равна на тази, с която човек може да си купи Ford Mustang? Старата ...
    03.12.2011
    58 041
    50