Last news in Fakti

3 Декември, 2011 12:14 58 041 50

Колко струва Lada Niva в САЩ?

  • lada-
  • niva-
  • сащ

 

Помните ли, че ви разказвахме за ВАЗ-2105, за който в САЩ искат сума, равна на тази, с която човек може да си купи Ford Mustang? Старата аграрна Niva е на подобна почит зад Океана. Това е така, защото в щатите на мода е т.нар. съветско ретро и само надписът "Made in USSR" е достатъчен да вдигне цената на даден автомобил.
 
Интересът към подобни возила зад Океана е нещо подобно на това у нас да видиш запазен стар "американец" (имаме предвид автомобил, а не човек) и мнозина от нас веднага започват да се прехласват. Подобен е случая със съветските таратайки в Съединените Американски Щати.
 
У нас прилична Lada Niva може да се купи средно и за 2 000 лева, което е приблизително $1 200, докато в САЩ нещата изглеждат по доста различен начин. Най-евтината добре запазена Lada Niva, която се продава в eBay е на стойност $6 000 или приблизително петорно повече.
 
Трябва да се отбележи, че екземплярът от снимките разполага с четирицилиндров двигател от Fiat Spider, производство 1981 година (оригиналният мотор явно не е оцелял), кожен салон със спортни кресла и още куп екстри.
 
От фотографиите си личи, че това изпълнение е различно от тези, които сме свикнали да срещаме по нашите пътища. Сдруги думи Niva-та е специално разработена за износ зад Океана. Въпреки че колата не изглежда никак зле и имайки предвид по-високия стандарт на янките, нас ни удиви нещо друго.
 
Цената и е $6 000, но тя е първоначална и Niva-та е обявена на търг. Продавачът явно се опитва да вземе доста по-голяма сума от първоначалната.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 OFF ROAD

    22 1 Отговор
    НИВАТА СИ ВЪРШИ СЪВСЕМ ПРИЛИЧНА РАБОТА ! ОСОБЕННО ЗА В БГ СЪС СУПЕР ЕВТИНАТА СИ ПОДДРЪЖКА СПОКОЙНО ЗАСТАВА ПРЕД ДОСТА ДРУГИ АВТОМОБИЛИ ОТ НЕЙНИЯ КЛАС !
  • 2 иван захариев

    22 0 Отговор
    Само глупости пишете...Каква Нива ще купи човек в България за 2000 лв!?Каква средна цена 2000 лв?Нормални ли сте?Тая Нива от снимките и тук да се продава няма да струва под 8000 лв.Отворете и вижте как вървят здрави и новички Ниви...

    Коментиран от #8

  • 3 иван захариев

    13 2 Отговор
    А има и лебедка отгоре на всичко....
  • 4 VR4 TT

    10 0 Отговор
    и седалките са много добри :)
  • 5 Иван Добрев

    12 2 Отговор
    mnogo mi haresva
  • 6 ko4o

    1 9 Отговор
    cveta nemi haresva i tozi bagajnik na tavana za prevoz na kokoshki li e
  • 7 кост

    3 8 Отговор
    сигурно е автоматик хаха
  • 8 Име:

    3 13 Отговор

    До коментар #2 от "иван захариев":

    @2 Трябва да си леко казано болен, та да дадеш 8000 за Лада Нива. Те си вървят по толкова ама нз някой да ги купува. Тия собственици с тия цени искат да "утрепат коня с лопатата" - цитирам (не си спомням кой) от един форум.
  • 9 Ozborn

    10 17 Отговор
    Наи-Добрият Джип.1 ден караш,3-дена в сервиза :))))
  • 10 Пешо

    4 16 Отговор
    Тия Ниви, за нищо полезно не стават, возят два задника, нищо по-вече,......
  • 11 Хитрият българин

    16 2 Отговор
    Нивата си е екстра, май сме единствените тупани в света, които не оценяват качествата на автомобила но пък за сметка на това на нас ни дай 30 годишни таралясници от западна Европа. Ейййй тогава гледай какви коментари се пускат, ще си помисли човек че не 30 годишни, а прототипи карат нашенците. Момченца, колкото и да ви боли, Лада си е доказан в света автомобил с висока проходимост, само че и тя не е дурако устойчива, а бг задкормилните устройства не се отличават с висок интелект.
  • 12 Московеца

    18 2 Отговор
    Вие замисляли ли сте се, че нивата има сигурно с 30 % по-малко части от една западна или източна джипка. Освен това не е произведена за конкурс за красота или за дефилиране по крайбрежни булеварди, а за да се кара без път и без да ти пука особено!!! Разхода на бензин също не е съобразен със скъпотията у нас, щото братушките си имат. Почти съм убеден, че откъдето мине тя, малко паркетни джипки по 80-100 000 лева ще минат. Което веднага обезсмисля факта, че някой ги е нарекъл високопроходими и им иска тези 100 000.
  • 13 Nini73

    14 3 Отговор
    Аз имам една жигула която е произведена в ранната 1970г и е закупена 1971 .Досега е сменено купе през 1986 и от тогава само бензин,масло и гуми.Руските автомобили са правени за места където,,път"е доста условно понятие,така че който какво ще да говори за тях,но никога няма да те оставят на път като западните кошници с които е наводнена България.Имам и хонда 1998 сивик но жигулката не си я давам за нищо на света.
  • 14 руснака

    6 12 Отговор
    ако климатика е печка, градушката дъжд, рака риба, тогава Нивата е джип
  • 15 Име:

    4 6 Отговор
    Качи се на Ланд Круизер или Нисан Патрол от 80те ( за да са в категорията на нивата ) и после ми я хвали. Да не говорим че Самурая е в пъти по-корав. Айде собствениците на ниви спрете да мечтаете за СССР и отивайте да сменяте маншоните на нивата. (Който разбира от Off-road ще ме разбере) Говоря за цял мост отпред и ШААААСИИИИИ нивата е монокок. Колкото и да я правиш си остава Нива. Най-добре да я държиш в оригинално състояние.
  • 16 Nedko

    11 5 Отговор
    Има обаче един Съветски всъдеход който е по добър и той се казва УАЗ 469 няма Хамъри няма Ниви текезарката мачка яко
  • 17 Агроинс

    9 4 Отговор
    Имах 6 месеца Лада Нива , не знам какво толкова се прехласват по тази кола . Разтрака се за 10 000 км ..а беше на 25 000 км нова от магазин . Продадох я на почти половината цена на която я бях купил .
  • 18 Мариян

    5 4 Отговор
    има една много хубава серия на английска поредица "5-та предавка" или "топ Геар"едно от двете,гледайте там сравняват руските със западните автомобили произведени по едно и също време,голям смях.
  • 19 ВИП АМГ

    4 4 Отговор
    abe nivata si e niva.za lov e perfektna.
  • 20 Мариян

    3 4 Отговор
    имал съм Нива,Патрол 3,3 тд, сега карам л200.разлика от земята до небето

    Коментиран от #21

  • 21 Име:

    6 5 Отговор

    До коментар #20 от "Мариян":

    @20 Ами кажи им го. Между другото Патрола 3.3 тд само му буташ първа бавна и без газ събаря гората.
  • 22 Стоян

    6 1 Отговор
    Автомобилите в U.S. са с около 28% по евтини
    От европа,защото там няма Luxurytax,това е
    Данак на импортни продукти.Тази лада
    Нива е скъпа защото е индивидуален продукт
    странно че от Факти това не им е ясно.
    По добре да се оточни
    Поздрави от Los Angeles
  • 23 Хи хи

    7 0 Отговор
    За 2000 лева кола в това състояние
    можем само да мечтаем,в мобиле.бг
    са на по 7000 do 12000 лева,ако имаше
    за по 2000 щях 10 да купя.
  • 24 Kolko

    6 0 Отговор
    Те само джантите с гумите са 2000 lv
  • 25 ЕЛЕМЕНТАРНО

    7 3 Отговор
    ЗАЩО НЕ ПОГЛЕДНЕТЕ,, НИВА ТРОФИ'' НАПРИМЕР И ТОГАВА РАЗДУВАЙТЕ ВЪЛШБНИ ПРИКАЗКИ ЗА ЗАПАДНИ АВТОМОБИЛИ ! А ДА НЕ ГОВОРИМЕ ЧЕ ЗА ПАРИТЕ С КОИТО ЩЕ НАПРАВЯ ПЪЛНО ОБСЛУЖВАНЕ НА НИСАН ПАТРОЛ НИВАТА ЩЕ Я ПОЗЛАТЯ НАПРАВО !!!
  • 26 Бай Статул

    6 0 Отговор
    ахахахах този дето е писал статията освен,че има проблеми с правописа...не е на ясно и с цените на наистина сносните ниви!!!
  • 27 Уникум

    2 0 Отговор
    Тая нива е уникат ,само за любители
    в България такива няма а и давам
    право на Стоян за данъка.
    Там колите са супер евтини
  • 28 Атанас Димитров

    4 1 Отговор
    ne zabraviaite 4astite za niva sa bez pari.
    za primer vuzdushen filtur za niva struva 2.50lv
    a za land rover- od 50lv nagore e kakvo da govorim pove4e.
    tja 4e za put ne stava no za gorata e super.
  • 29 ГОШО

    2 7 Отговор
    Абе незнам какво струва и 2000лв в тоя Руски трошляк та ми говорите,че стрували и повече???Това че някои болен не се е качвал на истински високопроходим автомобил и богославя това некъдърно творение и си мисли,че ще му вземе 5000лв не означава, че стува толкова.
  • 30 Тошко Станчев

    0 1 Отговор
  • 31 Фен на руската техника

    2 1 Отговор
    Господа които малко от малко си има понятие от афтомобилна техника вярвам че ще ме разбере какво искам да кажа за Лада НИВА .
  • 32 илия трендафилов

    1 0 Отговор
    абе на тези зад океана им хлопа дъската , но за тях това си е малолитржка
  • 33 БСС

    4 1 Отговор
    автора,давам ти 2 хилки да ми намериш такава Лада Нива
  • 34 RIALY

    7 3 Отговор
    НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ КОЛКО СТРУВА ЕДИН НОВ АМОРТЕСЬОР ЗА ЛАДА НИВА ? АЙДЕ НАПРАВЕТЕ СИ ТРУДА ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ С ЦЕНИТЕ НА ЧАСТИТЕ ЗА НИВА И ЦЕНИТЕ ЗА ЧАСТИТЕ НА НЯКОЙ ОТ ТЕЗИ 15 ГОДИШНИ ДЖИПОВЕ ЧИИТО МАРКИ ТОЛКОВА БЕЗГРИЖНО СПОМЕНАВАТЕ СЯКАШ ПОДДЪРЖАТЕ ПО ТРИ ОТ ТЯХ В ГАРАЖА СИ ??? ДА НЕ ГОВОРИМЕ ЗА ЦЕНА НА НИВА 2011Г. И ЦЕНА СЪОТВЕТНО НА НЯКОЙ ДИЗЕЛАР ОТ ТОЛКОВА ПРЕХВАЛЕНИТЕ МАРКИ ПАК ОТ 2011Г. ? ( а щях да забравя - някой знае ли колко върви една нова дизелова помпа за подобни джипове или смяна на запушени дюзи с нови или цена само на един брой нова дюза или сдухана компресия или цена на нова турбина ... и т.н. и т.н. шок и ужас ??? )
  • 35 ГОШО

    3 3 Отговор
    Да знаеме кое колко струва,а също така знаеме,че ресурса му е поне 10-пъти повече от на Нивата.Когато се скапе турбото на един СЪВРЕМЕНЕН джип е на толко изтормозени километри,че Нивата е вече на няколко основни ремонти на двигателя сменени са и 23453 съединителя,два пъти по толкова карета и само 1243 са сменени дифовете,амортесьорите и ходовата част.За съжаление това е гадната реална действителност която много хора не искат да приемат.Също така да не говаорим,че при нивата думата комфорт въобще е недупостима.
  • 36 Хахахахаха

    2 2 Отговор
    Някой редактор много го тресе соцносталгията.
    Някаква новина за поредния откачалник и хоп:
    "Това е така, защото в щатите на мода е т.нар. съветско ретро и само надписът "Made in USSR" е достатъчен да вдигне цената на даден автомобил"
    Мисъл на човек, никога не ходил в САЩ
  • 37 Ицо

    5 3 Отговор
    що им отваряш очите бе човек .нека си карат пародиите на 4x4 и да продължават да плюят нивите.тука има много заблуден народ каква проходимост може да има жип който вдига над 200 на който едната му гума е по широка от 4-те на нивата общо и само данъка за 1 г му е колкото на нивата всички такси за 5 г. ти за кви части им говориш та ги хвърляш в тъча.
  • 38 Ицо

    0 1 Отговор
    до 34 пост е това което казах
  • 39 klihjhl

    4 3 Отговор
    лада нива то това не е кола като вдигнеш над 100 имаш чувството че ще се разпадне всеки момент почват да вият кардани и тем подобни глупости а колкото за проходимоста си е боклук от сякаде и вобще не е така
  • 40 Гост

    4 2 Отговор
    Нормално е след 100 да вие! Това е кола която не е правена да вдига 100 и не е правена дас е кара по нормален път! А да твърдиш, че Нива не е проходим автомобил е .... доста "експерно мнение" което няма смисъл да оспорвам. За справка youtube.com или първия оффроуд сайт.

    Иначе абсурдното в Ладата е когато купуваш чисто нова /на иколо 10 км./ да вие, да не се затварят капаци, да мерише на грес и т.н. Но за тези пар толкова!
  • 41 Жоро

    2 4 Отговор
    Заменям 10 Ниви модел 2011 за 1 Ланд Крузер '89. Който с един качествен ремонт ще искара без да го барна колкото 10-те ниви взети заедно.
  • 42 Mercedes-Benz

    2 2 Отговор
    Чета коментарите и се смея с глас! Продължавайте все така да ме разсмивате :D Значи по логиката на повечето ''разбирачи'' хората на запад като нямат ниви затъват през 5 метра,а за военните им мисии да не говорим! Тва Land Rover Defender,тва Mercedes-Benz G-class,тва Хамър и т.н. за нищо не става така ли бе :D:D Да не говорим за ООН и техните Toyota Land Cruiser,които какво ли не са видяли,или пък Нисаните в арабските страни и т.н. Тцтцтц язък за тия западняци кви са балами да не си купят Лада Нива или УАЗ...

    P.S. Да вметна,че рекорда за преминаване с кола на една от най-студените точки на земята,а именно Сибир(който както знаете се намира в Русия родното място на нива и уаз) се държи от немски джип ИЗЦЯЛО заводска модификация Mercedes G500 без никакви допълнителни подобрения по нея! Изминато е разстояние от 18,900 км при температури от -53 градуса по Целзий!!!

    ЦЪКНИ ТУК

    Ето и на английски език инфо:

    ЦЪКНИ ТУК

    И за финал,защо в Сибир руснаците не карат нива и уаз,а карат японски джипове?

    ЦЪКНИ ТУК

    ЦЪКНИ ТУК

  • 43 аз

    0 0 Отговор
    Българинът мрази всяка далавера, в която не участва лично!!!
  • 44 ТАЗ

    2 1 Отговор
    Само забит в нивата текезесар може да твърди че това е хубава кола за офроуд.
    Някой който не е виждал нищо друго о
  • 45 Сибир

    4 1 Отговор
    Mercedes-Benz,за разлика от теб ,аз съм живял общо около 2 години в Сибир (гр.Красноярск) ,та да ти обясня ,за да не говориш глупости повече,че ме дразниш.
    Та Томас Юнкер става "ПЪРВИЯТ ЧУЖДЕНЕЦ" , (а не човек) движил се в СИбир с автомобил зимата.Интересно защо в сайтовете пише ,хе е минал 4200 км по'Зимници" ,а Мерцедес пишат 7000 км.И да те светна какво е зимник - утъпкан от трактор сух сняг.Да не мислиш,че са го утъпкали специално за него ? Че друг транспорт освен Мерцедес Г500 не се движи там? Ами движат се най-вехе КамАЗи и Урали,както и УАЗки.Другата хаст от пътя му (и то по-голямата) е била по Федералното Шосе Москва-Владивосток ,а там пътят се подържа в добро състояние цялата година,и през цялата година там се движат междуградски автобуси.Та за германец може да е направил нещо изключително ,но за много руснаци това е нормално.Имаь колега ,който е бил дървосекач на север и е работил по 8 часа при -45 с бензопилата.
    Сибир е огромна територия с няколко големи градове,където не пречи зимата по булевардите да караш и "Ферари",там автомобили всякакви,а колкото повече се отдалечаваш в посока селата,толкова повече расте броя на джиповете и кой знае защо са предимно Уазки и Ниви,да не говорим ,че в самият Красноярск е пълно с Ниви ,ШНиви,Уазки от старите и Уаз "Патриот".
    А иначе никой не твърди ,че Тойота например са лоши автомобили. Ама там експлоатацията (особено в отдалечените райони) си има своя специфика. И накрая две връзки : http://travel.drom.ru/16134/ - тоя тип зимата е навъртял сам около 6-7000 км от Минск на двуместен "Смарт" ,при това дизел ,при -30(егати и джипа) .
    А тука : http://travel.drom.ru/15611/ професионалисти на камиони дето навъртат пъти повече от тоя "рекордьор".
  • 46 Сибир

    4 1 Отговор
    И въобще Лада Нива не е джип,а SUV,даже бащата на целият тоя клас.И "Нива" защото е замислен като кола за всякакви колхозни и селски шефове.Защото Уазките,като всички джипове"козлят",в Русия Уазка която се движи с повече от 70км/ч никой не я изпреварва,защото не се знае на къде ще "подскочи" и кривне.Такива са всички високопроходими джипове и за това Нивата е създадена като компромис.И понеже е гениалн замислена и прекрасно проектирана компромисът се е оказал много сполучлив. Евтина лека и малка ,колата си има почитатели по цял свят. В ангийското предаване "Пета скорост" с.20,еп.2 казаха "Лада нива е най-евтиният автомобил с повишена проьодимост.И може би най-добрият"
  • 47 Mercedes-Benz

    0 2 Отговор
    Не оспорвам,това което си написал,просто ме подразни тия по-долу пишман разбирачите как й придават някакви свръх естествени качества и отписват други ДЖИПОВЕ,които в някои отношения са много по-добри надеждни от Нивата! И не го казвам просто така,защото сме имали чисто нова Нива и знам за какво иде реч! ;) Със здраве!
  • 48 t100

    1 0 Отговор
    Това е Лада Нива за 1000 лв ____

    http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=2&act=4&adv=21414693685906343&slink=7xog4m
  • 49 Гост

    3 0 Отговор
    Момчета значи, само негативизъм излиза от вас . Покажете на света какво вие сте изобретили, патентовали , произвели и продали на няколко държави по няколко десетки хиляди бройки и тогава вземете да се изказвате по адрес на дадена марка автомобили. От известо време наблюдавам коментарите на едни дежурни капацитети в областа на автомобилостроенето и вече ми дойдоха в повече. Честно направо се осирате.
  • 50 илия

    0 0 Отговор
    преди години си закупих нова нива 4х4 2014 г след анализ на пазара- много съм доволен вече 80 000 не съм фен -но доволен