Отидете към основна версия

36 099 24

Автомобилите на футболните звезди

  • футбол-
  • бербатов-
  • стоичков-
  • руни-
  • михайлов-
  • автомобили
Lamborghini-то на Ники Михайлов е Gallardo LP560-4

 

Едва ли за някой е тайна, че най-добрите футболисти - както по света, така и у нас - печелят неприлично много. Съвсем нормално е част от тези пари да отиват за свръхлуксозни автомобили. Сред автопарка на известните футболисти обаче също има мода. Повечето от тях се спират на спортни автомобили, а една по-малка част имат предпочитания към всъдеходите. Най-често срещаните марки са италианските Ferrari и Lambirghini, британските Bentley и Aston Martin и немските Mercedes-Benz и Audi.
 
Естествено, в тази своеобразна мода има и изключения. Едно от тях е италианската звезда Алесандро дел Пиеро, който често е засичен да управлява модерната малолитражка Fiat 500. Голяма част от известните футболисти от Острова пък карат родни марки автомобили. Питър Крауч, например, не слиза от своя Aston Martin DB9. Дейвид Бекъм има в гаража си над трийсет автомобила, но най-често е улавян от папараци зад волана на Aston Martin DB7.

Най-известният футболист в Европа Кристиано Роналдо е фен на суперкара R8 на Audi, а звездата на "Манчестър Юнайтед" Уейн Руни кара Lamborghini Gallardo. Българските футболни звезди също не изостават в автомобилната мода - даже напротив. Lamborghini-то на Ники Михайлов е по-хубаво и по-скъпо от това на Руни. Вратарят на националния отбор има няколко луксозни  автомобила, но най-голямата перла в гаража му е бялото Gallardo LP560-4.
 
Валери Божинов също си пада по италиански суперкари. Той обаче е по-скромен. Неговият автомобил е един от последните модели на Скудерията - Ferrari 458 Italia. Останалите български известни футболисти също не излизат от клишетата. Доста дълго време най-известният ни футболист Христо Стоичков караше Range Rover, но сега Камата e фен на двуврато Bentley. Митко Бербатов отдава предпочитанията си предимно на огромните купета Mercedes-Benz CL.

 

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Шведски нападател примамва Бербатов

    Нападателят на Галатасарай Йохан Елмандер похвали тима си пред шведските медии и покани колегата си в Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов също да пр ...
    16.11.2011
    962
    0