Отидете към основна версия

22 053 7

Дребосъци с гигантски сърца

  • mini-
  • isetta-
  • cummins

Най-голямата хвалба за една малка кола е да я нарекат по-голяма отвътре, отколкото отвън. Някои джобни зверчета обаче имат двигатели, които могат да ги конкурират по размери.

Тази Костенурка има радиален мотор от самолет. Той върти колелата, а истински авиационен пропелер. Горивото е пропан-бутан.

Въпреки 78-литровия си 18-цилиндров корабен дизел Cummins и неговите 3 500 к.с. това Mini не може да помръдне от място. Композицията има чисто рекламно предназначение.

За да побере V12 от Lamborghini задницата на този Fiat 500 е удължена, а колеята - разширена един път и половина. Мощност - 580 к.с.

Баничарка Citroën 2CV с двигател от Ferrari? Трябва само да се открие мотор от бракувано маранелско конче (в случая - F355) и да се поработи здраво по ламарините.

За ролята на Ford T в автомобилната история отдавна е казано всичко. Тази "Тенекиена Лизи" обаче е малко по-различна от предците си. Има не един, а два V-образни осмака, при това с принудително пълнене.

Създателят на тази безумна Isetta не си е губил времето с измисляне на топлата вода. Той е пресъздал в реални размери количката Whatta Drag на Hot Wheels. От оригинала са останали само ламарините на каросерията. Останалото е пространствена рама от стомана и V8 от Chevrolet със 730 коня.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини