Отидете към основна версия

26 634 17

Mercedes-Benz SL65 AMG за Силвестър Сталоун

  • силвестър сталоун-
  • sl65 amg-
  • mercedes-benz
Mercedes-ът на Силвестър Сталоун бил без ограничител на скоростта

 

Холивудската звезда Силвестър Сталоун е известен със своята любов към европейските и по-конкретно към немските автомобили. През 2011-а обаче Слай беше принуден да се качи и на американско возило. Това съвсем не трая дълго. В началото на годината Сталоун често пъти беше засичан зад волана на черно Porsche Panamera. Интересното беше, че Слай пусна Panamera-та за продажба в eBay, като на снимките лично позираше пред автомобила. Така колата беше продадена доста бързо.
Малко по-рано, през пролетта на тази година, Рамбо изневери на принципите си и "яхна" свръхлимитирано Chevy Camaro. То беше от 25-те специални возила, поръчани от Hendrick Motorsports, един от най-сериозните играчи в NASCAR, на Callaway Cars по случай 25-ия юбилей на отбора. Сега звездата от "Роки" отново управлява расова немска машина. Става дума за черен Mercedes-Benz SL65 AMG. Автомобилът, който влиза в производство през 2008 година и все още е на поточните линии на щутгартската марка, представлява изключително мощен уличен болид.
Новата кола на Сталоун е оборудвана с V-образен дванайсетцилиндров двигател с работен обем 5 980 см3 и мощност 612 к.с. Двигателят е предноразположен и през автоматична петстепенна скоростна кутия предава чудовищния максимален въртящ момент от 1 000 Нм на задните колела. Интересни са и динамичните характеристики на автомобила. От 0 до 100 км/ч. Mercedes-Benz SL65 AMG ускорява за 4.2 секунди, а максималната скорост е електронно ограничена на 250 км/ч. По непотвърдени данни електронното ограничение на скоростта е премахнато от автомобила на Слай. Иначе двувратото купе тежи малко над два тона (2045 кг) и е дълго 4 562 мм. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Силвестър Сталоун продава Panamera-та си

    Неостаряващият Слай продължава да радва своите почитатели. Той е и една от малкото холивудски звезди, които не крият, когато продават автомобилите си. ...
    05.04.2011
    25 226
    59
  • Новата бричка на Рамбо

    През 1979 г. Силвестър Сталоун прави първото от многото продължения на "Роки", с което от явление в киното лентата се превръща в машина за пари. Във ф ...
    05.02.2010
    11 693
    17