Отидете към основна версия

19 162 24

Skoda представи най-бързата Octavia 

В този свят на конски сили и постоянна надпревара, един достъпен автомобил си завоюва много фенове на Стария континент и сега производителят ѝ ни представя най-потентната версия наречена RS 245. Автомобилът определено не се бори за титла, но може да бъде забавен и пригоден за ежедневна употреба.

Както подсказват означенията, мощността е точно 245 конски сили и 370 нютонметра, което е с 15 коня и 20 нютонметра повече от стандартния RS. Стандартната скоростна кутия е шестстепенна ръчна, но тук има опция и за великолепната седемстепенна DSG. Другото предимство на версията е диференциалът с ограничено приплъзване, който добавя значителна порция сцепление.

Окачването е стандартно, но има възможност за адаптивното от пакета Dynamic Chassis Control. Версията се отличава и със специфични 19-инчови джанти. Ускорението от 0 до 100 км/ч на RS 245 е равно на 6.6 секунди или с една десета по-добро от това на стандартната RS, а максималната скорост е 250 км/ч. Продажбата на автомобила ще започне през май месец и ще се предлага в двете версии - комби и седан.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини