Отидете към основна версия

8 118 6

Огнедишащият Nissan Patrol с мощност 2500 к.с.

  • nissan-
  • patrol-
  • тунинг

Вече ви разказвахме за екстремния тунинг от ОАЕ, който превръща Nissan Patrol в чудовище с 1 900 коня, което впечатли дори водещите на The Grand Tour. Но както се оказва това не е предала на възможностите на този, иначе легендарен всъдеход.

В Катар бе направен още по-мощен Nissan Patrol, който разполага с невероятните 2 500 конски сили. Това се случва, след като на стандартния редови шестак на Nissan е монтиран огромен, ама огромен турбокомпресор.Той е толкова голям, че не се събира в иначе никак не малкия моторен отсек и се налага да бъде направен прорез в капака на двигателя. Двигателят е изключително пламенен и в прекия, и в преносния смисъл на думата.

За да може чудовищният въртящ момент да се предава на колелата безпроблемно, безумните тунинг специалисти заменят стандартната автоматична трансмисия с доста по-усилена секвенциална скоростна кутия, подобна на тези от Формула 1.Ходовата част също е сериозно доработена, като е наблегнато и на значително по-мощни спирачни апарати. За намаляване на теглото, каросерийните панели са сменени с карбонови, а от салона са премахнати всички атрибути на комфорта.

За сметка на това се появява обезопасителен вътрешен ролбар, а за водача е предвидено специално спортно кресло. Така комплектован този Nissan чупи рекорда в своя клас на права дистанция от 804 метра, развивайки скорост от 333.82 км/ч.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини