Отидете към основна версия

6 426 7

Продават рядко Lamborghini Diablo в Белгия

Новите модели на производителя от Санта Агата може да са дизайнерски и да привличат погледи, но в сърцата ни винаги ще остане името Diablo. Тук обаче, съвсем не става въпрос за нормална версия, а за нещо наистина много лимитирано представено на автосалона в Болоня през 99-та.

Автомобилът носи означението GTR и представлява пистова версия, която е произведена в количеството от само 30 машини, като тук става въпрос за номер 22. Отличителните белези на тези пистови оръжия се забелязват лесно, като всичко е подчертано от спойлера в задната им част.

Двигателят е добре познатия 6.0-литров V12 прикрепен към петстепенна ръчна скоростна кутия, но мощността достига цели 590 конски сили, като това означава максимална скорост от близо 340 км/ч максимална скорост и ускорение от 0 до 100 за само 3.5 секунди, което е впечатляващо и за днешните стандарти при суперспортните автомобили.

Като нов автомобилът е струвал завидните 310 хиляди долара, което означава, че датчаните от Formula Automobile ще изискват значително повече за тази машина с пробег от само 10 хиляди километра, било то и на пистата.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини