Отидете към основна версия

21 426 22

Хиперкарът на Mercedes: 1.6 и 1000 коня

  • mercedes-
  • amg-
  • project one

От Mercedes разкриха още интересни подробности, касаещи предстоящата поява на техния хиперкар Project One. Този автомобил ще се продава под бранда Mercedes-AMG и ще разполага с... 1.6-литров мотор. Двигателят ще е V-образен шестцилиндров и ще е аналогичен с този от болидите на Формула 1.

По-конкретно за основа е използван двигателят на Люис Хамилтън от сезон 2015. Той обаче е модифициран доста. Агрегатът, който ще се интегрира в Project One се отличава от този на болида с друг колянов вал и с различни бутала. Електронният блок също е различен, а за да се повиши ресурса на мотора, оборотите са ограничени до 11 000 в минута.

По-рано ви информирахме, че моторът на Project One ще трябва да се ремонтира на всеки 50 000 километра пробег, а за да достигне безпроблемно до тази цифра се е наложило и снижаване на оборотите в минута на празен ход. Те са намалени от 4 000 на 2 000.Заедно с бензиновия двигател ще работят още два електромотора. Единият ще служи за задвижване на турбините, а вторият е свързан с коляновия вал. В автомобила има и други два електрически двигателя, които са монтирани на предната ос. Мощността на двигателя с вътрешно горене е 730 коня.

така, системната мощност на целия силов тракт ще е 1 000 конски сили. Скоростната кутия е осемстепенна роботизирана с един съединител. Mercedes-AMG Project One ще разполага още с карбон керамични спирачки, със сложно многолостово окачване, както и с изцяло плоско дъно. Масата ще е от порядъка на 1 300 кг.

Премиерата на хиперкара е планирана за месец септември тази година и ще се състои в рамките на автомобилното изложение във Франкфурт. От компанията предвиждат производство на лимитирана серия от 275 екземпляра, всеки от които ще е с цена 2.2 млн евро. По неофициални данни всички вече са продадени.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини