Отидете към основна версия

10 133 16

Audi отзовава 24 хил. седмѝци и осмици в Европа

  • audi-
  • a7-
  • a8-
  • отзоваване-
  • сервизна кампания

24 000 автомобила от моделите A7 и A8 ще трябва да посетят сервизите на Audi за инсталиране на нов софтуер. Кампанията засяга коли с 6- и 8-цилиндрови дизелови двигатели със сертификат Euro 5, произведени между 2010 и 2013 г.

От немската компания съобщават, че тестовете за вредни емисии са показали азотни окиси с от 20% до 100% над нормата. Според Audi завишените равнища на газовете са отчетени само в някои режими и са повлияни от софтуера на автоматичните трансмисии, с които се оборудват дизеловите модификации на A7 и A8.

14 000 от засегнатите автомобили са регистрирани в Германия. От компанията се извиняват на клиентите си за причинените неудобства и уточняват, че процедурата по инсталирането на новия софтуер отнема около 30 минути.

Преди няколко дни германското министерство на транспорта обвини Audi в използване не на специален софтуер за манипулиране на реалните резултати от тестове за измерване на вредните емисии от дизеловите модификации на моделите A7 и A8. Според транспортния министър на ФРГ Александер Добринд програмата се включвала автоматично по време на технически прегледи.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини