Отидете към основна версия

12 873 22

BBC пак се извинява заради Дж. Кларксън

  • джеръми кларксън-
  • bbc-
  • top gear

Британската радио-телевизионна корпорация BBC се извини публично за изказване на Джеръми Кларксън в пряко предаване. Във вечерно шоу, посветено на стачките във Великобритания, водещият на Top Gear заяви, че "лично би разстрелял протестиращите пред очите на семействата им". Кларксън обясни острата си позиция със "златните пенсии, които получават държавните служители, докато останалите поданици на короната са принудени да се скъсват от работа, за да изкарват прехраната си".

Представител на BBC подчертава, че водещите на шоуто също са се извинили на всички, които са се почувствали засегнати от коментара на Кларксън. Отношение по скандала взе дори министър-председателят на Великобритания Дейвид Камерън, поддръжник на чиято партия е Джеза. Според премиера водещият на Top Gear е "изръсил глупост" и "определено не е говорел сериозно".

Джеръми Кларксън не за първи път става причина за извинения от страна на BBC. Преди време той предизвика остри реакции с изказването, че няма нужда от отделни ленти за градския транспорт, понеже така бедните хора се прибирали от работа по-бързо от него. През 1998 г. пък едва не предизвика дипломатически скандал, след като обяви, че работниците на Hyundai ядат кучета.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • ВВС свали Джеръми Кларксън от ефир

    Водещият на популярното британско телевизионно предаване за автомобили Top Gear Джеръми Кларксън предизвика пореден скандал, който може да му коств ...
    11.03.2015
    24 388
    74