Отидете към основна версия

11 614 11

Нов брутален латвийски Франкенщайн от Dartz

  • dartz-
  • prombron-
  • black alligator

Замисляли ли сте се какво би се случило ако се кръстосат Mercedes GLS, Rolls-Royce Ghost и Range Rover? Резултатът би бил катастрофален, нали? Това, което виждате на снимките е новото творение на латвийското ателие Dartz, добило световна известност покрай ултралуксозните си бронирани всъдеходи с тапицерия от кожа на китов пенис.

В случая обаче става дума за прототип, а не за сериен вариант. Въпреки това колата изглежда потресаващо грозно. От нея латвийците се надяват да изкарат новия си брониран всъдеход Dartz Prombron Black Alligator, който ще използва платформата на наточения Mercedes-AMG GLS 63. както се вижда от снимките, движещият се макет използва фарове от Rolls-Royce Ghost и задни светлини от Range Rover, а каросерията е меко казано недодялана.

Какъв ще е крайният резултат, предстои да видим. Иначе латвийците предвиждат да използват и Mercedes-овския двигател с мощност 760 к.с. и 1 200 Нм, а интериорът на всъдехода ще се тапицира с кожа от крокодил. Въпреки че външният вид на новия Dartz, който ще бъде произведен в ограничена серия от 50 екземпляра, все още не е ясен, половината 50-те Alligator-а вече са предплатени от китайци.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини

  • Чудовището Dartz с румънски номера

    Един от най-ексклузивните и скъпи всъдеходи в света е дело на латвийската компания Dartz. Специалната версия Dartz White Horse е предпочитана от рапър ...
    30.07.2019
    25 587
    14