Отидете към основна версия

18 449 34

Audi пуска пряк конкурент на BMW X6

  • audi-
  • q6-
  • bmw-
  • x6
Главният дизайнер на Volkswagen Group Валтер де Силва продължава да разкрива интересна информация за бъдещите модели на концерна. Този път де Силва акцентира върху марката Audi и по-конкретно на факта, че в Инголщат вече се подготвят два нови кросоувъра.
 
Според шеф дизеанера на VW проектите вече са одобрени и е пристъпено към тяхната разработка. Става дума за пряк конкурент на BMW X6, който по всяка вероятност ще се казва  Audi Q6. Снимката показва предсериен тестови вариант от типа "муле" и беше разпространена от портала MotorAuthority.
 
Този проект още веднъж беше потвърден и в интервю на Валтер де Силва за Automotive News Europe, където той каза: "Марката Audi безусловно ще пусне на пазара модел с повишена проходимост, който ще заеме мястото между Q7 и Q5, но ще е по-спортно ориентиран".
 
Това се очаква да стане в най-скоро време, но точна дата за представянето на Audi Q6 на този етап не се посочва. Верни на принципите си от Инголщат ще пуснат и още един по-динамично изглеждащ кросоувър. Той ще бъде по-малък от Q6 и ще бъде позициониран между моделите Q5 и Q3.
 
По-малкият кросоувър на Audi има за цел да се противопостави на очакваното през 2014 година BMW X4. Какво ще бъде наименованието на колата може само да се гадае. В момента при пълна секретност се работи усилено и по двата проекта.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Започнаха тестовете на Audi Q6

    В интернет се появиха първите папарашки снимки на новия кросоувър на Audi, който по всяка вероятност ще получи индекса Q6. Тестовото муле е дегизирано ...
    18.08.2011
    5 911
    18
  • Audi Q6 излиза през 2014 г.

    Ръководството на Audi явно няма да намери покой, докато не извади реален конкурент на хита BMW X6, който се ползва със завиден успех още от появата си ...
    19.07.2011
    4 185
    18
  • Audi Q6 се изправя срещу BMW X6

    Инженерите в Инголщад са започнали работа по нов спортен кросоувър, който ще влезе в пряк двубой с баварската X-шестица, твърди американското сп. Auto ...
    18.03.2011
    20 338
    56