Отидете към основна версия

18 534 12

Пиян с Twingo открадна два метални стълба

  • renault-
  • twingo-
  • кражба-
  • холандия

Полицията в холандския град Лелистад арестува мъж, който превозвал два отрязани стълба на улични лампи на покрива на Renault Twingo, съобщава BBC. Служителите на реда не успели да установят откъде са били откраднати металните съоръжения, но това се оказал най-малкият проблем на шофьора.

Освен че книжката му била изтекла през 2016 г., любителят електротехник бил толкова пиян, че едва стоял на краката си. Клетото Twingo нямало застраховка, а техническият преглед му бил просрочен с три месеца. Отгоре на всичко било установено, че преди да бъде хванат, героят заредил гориво и се изпарил от бензиностанция без да плати.

Лелистадската полиция обяви във Facebook, че ще настоява за възможно най-тежко наказание, тъй като обвиняемият не е сътрудничил на разследването.

BBC припомня, че макар и любопитна, историята със стълбовете от Холандия далеч не е най-фрапантната кражба на пътни съоръжения. През 2012 г. чешката полиция заловила група, която демонтирала метален мост с тегло 10 тона, за да го върне на вторични суровини.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини