Отидете към основна версия

13 112 22

Когато Charger срещна Viper

  • viper-
  • dodge-
  • charger-
  • v/c

Десетцилиндровият двигател на Dodge Viper вълнува автоманиаците по цял свят по съвсем обясними причини. На пазара практически няма едросериен мотор с подобна кубатура и разни ентусиасти често впрягат чудовищния V10 в нетипични за категорията му роли - например под предния капак на комби Saab 9-3.



Учудващо малко обаче са почитателите на щатската автомобилна класика, които са си направили труда да организират "среща на поколенията" между Viper и великия му дядо Charger. Най-злобният представител на "мускулестото" автомобилостроене от края на 60-те никога не е страдал от дефицит на конски сили, което не може да се каже за ходовите му качества.



Създателят на този Charger от 69-а е изгладил недостатъците му, като просто е подменил цялата ходова част и силовия тракт на ветерана с такива от третото поколение Viper. Резултатът е впечатляваща смесица от минало и съвременност в духа на най-тачените американски традиции.



Изработката на '69 Viper V/C е отнела няколко години и снимките обясняват защо. Специалисти определят униката с 8.3-литров, "леко масажиран" (по думите на продавача) 10-цилиндров мотор, ръчна скоростна кутия и напълно поръчков интериор за един от най-изпипаните модифицирани Charger-и на пазара.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • 8.4-литров 10-цилиндров Saab!

    Ако човек разполага с достатъчно свободно време, пари и въображение, нищо не е невъзможно. Доказва го екип от шведски ентусиасти, които са успели да с ...
    17.05.2011
    27 266
    44
  • Dodge Viper ‘67

    През последните две десетилетия се преродиха не един и два класически автомобила. Нео-ретро модата завладя до такава степен въображението на дизайне ...
    14.02.2009
    1 870
    0