Отидете към основна версия

12 739 13

Китайска инвазия в Европа от създателя на Opel Zafira

  • opel-
  • zafira-
  • джеймс хоуп-
  • chery-
  • tiggo 9

На 12 септември, на автомобилното изложение във Франкфурт ще се състои световната премиера на новото SUV на китайците от Chery. Предполага се, че колата ще бъде наречена Chery Tiggo 9, но все още от компанията не са казали официално какво ще е името на иновацията.

От илюстрациите се вижда, че автомобилът ще е издържан във фирмената стилистика на Chery, на по-интересното е, че той е направен от създателя на Opel Zafira Джеймс Хоуп. Китайците наблягат на факта, че автомобилът е създаден изцяло спрямо европейските вкусове и е предназначен за Стария континент.

Продажбите в Европа са планирани за средата на следващата година. Що се отнася за позиционирането на модела, то той ще бъде на стъпало над Chery Tiggo 7 и като опция ще разполага със седемместен салон. Първоначално ще е наличен с два бензинови мотора с обем 1.5 и 1.6 литра и мощност 145 и 190 конски сили, съответно.

Трансмисията ще е седемстепенна роботизирана с два съединителя. В перспектива, специално за Европа, ще бъде предложена и хибридна модификация, а по-късно ще се появи и изцяло електрически вариант.

От другите особености трябва да се наблегне на изцяло цифровите прибори на арматурното табло, както и на големия 9-инчов екран на мултимедийната система. Двуцветният кожен салон е още една от екстрите на модела.

Китайците от Chery са със сериозно намерение за инвазия на европейския пазар и новият кросоувър ще е първия такъв опит. От фирмата обещават, че качеството на изработка няма да отстъпва на аналогичните европейски аналози и дори ще ги превъзхожда. Все още не е ясна цената на Chery Tiggo 9.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини