Last news in Fakti

8 Ноември, 2021 10:23 6 725 14

Chery стартира продажбите на кола за 8000 лв.

  • chery-
  • qq

Моделът QQ, още в първия ден, беше купен от над 15 хиляди души

Chery стартира продажбите на кола за 8000 лв. - 1

От началото на ноември Chery започна приемане на заявки за електрическата кола QQ с базова цена от само 29 900 юана (8 000 лв.). Въпреки простотата на дизайна и субкомпактните размери (дължината от броня до броня не надвишава три метра), публиката горещо прие иновацията.

За това говори факта, че повече от 63 хиляди купувача направиха предварителни поръчки за градското автомобилче, при това само за 24 часа! Моделът QQ, още в първия ден на продажбите си, беше купен от над 15 хиляди души.

Chery стартира продажбите на кола за 8000 лв.

Новото QQ навлиза на китайския пазар под марката iCar, а любопитното за иновацията е, че използва облачните услуги на Alibaba. Това означава, че собствениците ще могат да се свързват с електрическа кола от смартфон и да използват градската кола чрез абонамент. Моделът ще се превърне в основен конкурент на най-евтината ел. кола - Wuling Mini EV.

Дизайнът на Chery iCar QQ е елементарен - под пода има литиево-желязо-фосфатна батерия с капацитет 9.6 или 13.9 киловатчаса, електрическият мотор, отговарящ за задвижването е монтиран на задната ос и развива мощност от 27 конски сили. Максималният въртящ момент е 85 Нм.

Chery стартира продажбите на кола за 8000 лв.

Автономният пробег на Chery QQ е 120 или 170 километра според стария цикъл NEDC, което означава, че батерията ще трябва да се зарежда по-често. Това е и най-лекият градски автомобил, който тежи само 669 килограма.

Разполага с четири места, а срещу доплащане се предлага мултимедийна система със сензорен екран, климатик, въздушна възглавница за водача, сензори за налягане в гумите, сензори за паркиране и камера за задно виждане. Серийно има само ABS.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 gost

    16 5 Отговор
    Супер градски автомобил.
  • 2 днк мармалад

    9 22 Отговор
    За 8 бона ес класа се намира бе тва ако се удари в нещо съм сигурен че няма да могта да разберат кой е шофера освен след днк анализ на останалите фъш кии в рязмазания салон.
  • 3 Край

    26 10 Отговор
    И сега гордите собственици на БМВ с трилитров дизелак от 5 серия на 16г. ще вземат да се смеят.
    Само дето не си дават сметка, че след 10-12г. ще си мечтаят за такова мобилче докато маат крачоли по трамвайте с маска на муцуната.

    Коментиран от #4

  • 4 YAMAHA

    9 3 Отговор

    До коментар #3 от "Край":

    Много вярно
  • 5 илия

    5 12 Отговор
    Какво правим когато батерията падне ? Търсим някой да ни дърпа,чакаме с часови зареждане или сервиз за евентуален ремон ,който се намира на стотици километри.Благодаря и на ум не ми е минавало за това"наказание".

    Коментиран от #6, #7, #9

  • 6 FANATIK

    23 3 Отговор

    До коментар #5 от "илия":

    С кола 27 коня идеята е да не излизаш от града и най вече да караш в центъра и да ползваш синята зона безплатно. Какви стотоци км бе човек
  • 7 ИМА РЕШЕНИЕ

    3 8 Отговор

    До коментар #5 от "илия":

    ТЕГЛИШ РЕМАРКЕ С ЗАРЕДЕНИ АКУМОЛАТОРИ!!! МОЖЕ И МОБИЛЕН ГЕНЕРАТОР-БЕНЗИНОВ.
  • 8 Behemoth

    24 3 Отговор
    Ганьо му е под достойнството да кара такава кола ...за тия пари какви жипове имааааа....
  • 9 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "илия":

    Каквото правиш когато ти свърши бензина или нафтата ,търсиш къде да заредиш!

    Коментиран от #13

  • 10 Турбо Дизел

    2 2 Отговор
    Ако е 7-местно ,го взимам.
  • 11 Става

    2 0 Отговор
    Всяка вечер "гражданите" се прибират да спят по селата, а сутрин рано потеглят към града да работят. Това си е идеална кола за тази работа!
  • 12 ПКП

    3 1 Отговор
    БОКО ТЪПАКА И ЛЪЖЕЦА КОГА ЩЕ ПУСНЕ КОЛА , ТОЙ И КАРУЦА НЕ Е ПУСКАЛ ТОЛКОВА БЕШЕ ПРОСТ И НЕКАДЪРЕН , НЕФЕЛНИК !

    Коментиран от #14

  • 13 жт т

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    или вадиш туба от багажника умнико
  • 14 е сега

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "ПКП":

    Кирчо ще ти я пусне, споко