Отидете към основна версия

5 553 14

Голямата Alfa се отлага

  • alfa romeo-
  • alfetta-
  • giulia-
  • fiat chrysler

Alfa Romeo замразява работата по новия си седан от горния сегмент на средния клас. Бъдещият италиански конкурент на Audi A6, BMW 5er и Mercedes-Benz E-Klasse ще се появи не по-рано от 2021 г., твърди Automotive News.

Временното отлагане на проекта със сигурност е по-оптимистичният вариант за съдбата на модела, тъй като съществува немалък риск от пълното му прекратяване. Надеждите за пробив на американския пазар, който да даде глътка въздух на легендарната марка, засега не се оправдават.

През август в Щатите са продадени едва 916 бройки от новата Giulia, а реализираният от началото на годината тираж достига 5 494 екземпляра. За сравнение само през миналия месец BMW 3er са си купили 5 379 американци, а от януари досега - 37 170.

Голямата Alfa с най-вероятно име Alfetta трябваше да бъде готова през 2018 г. Вместо нея в ревизирания продуктов план на италианската марка се е появило купе от среден клас, за което към момента не се знае практически нищо.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Alfa Romeo Alfetta наследява голямата 166

    Обещаното от шефа на FCA Серджо Маркионе, обновление в моделната гама на Alfa Romeo, доведе до разработка на изцяло новата платформа Giorgio. На нея б ...
    20.10.2016
    30 178
    22