Отидете към основна версия

27 543 20

Автомобилите на Хю Хефнър

  • хю хефнър-
  • плейбой-
  • playboy

На 91 години в Лос Анджелис почина Хю Хефнър. Освен със завоеванията си на женския фронт легендарният основател на мъжкото списание Playboy бе известен и с автомобилите си.

Както и с всичко останало в живота му, Хефнър цени най-вече лукса в една кола. Издателят предпочита разкошни и комфортни лимузини пред спортни модели. Първите броеве на Playboy през 1953 г. буквално позлатяват Хю и той веднага си купува кабриолет Cadillac Eldorado.

Една от най-скъпите придобивки на Хефнър е шествратият Mercedes-Benz 600 Pullman, закупен през 1969 г. Моделът е въплъщение на техническото съвършенство по онова време. Лимузината с пневматичното окачване, седалки с електрически регулировки и още куп други глезотии се задвижва от 6.3-литров V8 с 250 коня, а сред знаменитите му притежатели са комунистическите диктатори Тодор Живков, Леонид Брежнев и Мао Дзъдун, Саддам Хюсеин и Джон Ленън.

Хефнър притежава и безброй удължени лимузини Cadillac и Lincoln. За по-специални случаи използва розов Hummer H2.

В гаражите на имението "Плейбой" все пак намират място и спортни автомобили. Сред тях изпъкват първият сериен модел с впръскване на горивото Mercedes-Benz 300SL и Maserati Ghibli.

В средата на 60-те години на миналия век Playboy въвежда традицията да награждава с розов автомобил плеймейтката на годината. Първият такъв подарък е открит Mustang, заради който Ford дори пуска ограничена серия Playboy Edition.

Самото списание редовно публикува статии на автомобилна тематика. Хефнър твърдо вярва, че едно истинско издание за силния пол трябва да бъде посветено не само на секса, а и на други радости от мъжкия живот.

Имението "Плейбой" неведнъж е ставало домакин на различни автомобилни шоута. През 2005 г. там бе организиран конкурсът Beverley Hills Concours d’Elegance.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Светът скърби за първия плейбой

    Основателят и главен редактор на PLAYBOY Хю М. Хефнър, превърнал списанието в един от най-разпознаваемите глобални брандове в историята, почина от ест ...
    28.09.2017
    2 607
    10
  • Кой какво наследява след Хю Хефнър

    Емблематичното имение, в което собственикът на списание Playboy, умря на 92-годишна възраст, беше продадено още през 2016 г. Това беше и една от най-с ...
    28.09.2017
    13 811
    5