Отидете към основна версия

5 297 21

Lexus смята хибридите за глупави

Toyota бе първият производител, който пусна на пазара адекватен хибрид и вече предлагат хибридни версии за почти всички свои модели. Луксозното подразделение на компанията обаче, не иска да тъпче повече в хибридните установки, а директно да премине към разработката и производството на напълно електрически автомобили.

Президентът на Toyota Europe - Ален Ютенховене споделил пред AutoExpress следното: "Скоро ние ще трябва да стигнем 75 грама въглероден двуокис на километър. По това време истинските хибриди няма да бъдат достатъчно ефективни. Двата варианта са да представим плъг-ин хибриди или електрически автомобили. В Европа по-високите продажби на електромобили са във високия клас, но в пазара на премиум автомобили 50 процента от тях са на цена под 40 хиляди евро. Ако струват повече от това, как хората ще си ги позволяват?

В момента хибридите са със занчително по-висока цена от версиите с двигатели с вътрешно горене и единствената причина да се сдобием с тях са данъчните облекчения, които не са валидни за страната ни дори ако са плъг-ин хибриди с чист електрически пробег. Те са валидни само и единствено за електрически автомобили, а електрическите модели за Европа са предимно малки и средноразмерни.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини