Отидете към основна версия

4 207 13

Австралийските ченгета се качват на BMW

  • bmw-
  • 5er-
  • 530d-
  • полиция-
  • патрулка-
  • австралия

Закриването на заводите на Ford, Toyota и General Motors в Австралия се оказва добра новина за силите на реда в страната-континент. Липсата на автомобили местно производство развързва ръцете на полицията да избира от най-добрите вносни предложения.

Австралийците никога не са щадели публични средства при закупуването на нови патрулки. Пътните ченгета в щата Нов Южен Уелс, например, разполагат с доста впечатляващ автопарк от всъдеходи Toyota Land Cruiser, кросоувъри Volvo XC60 и седани Chrysler 300 от модификацията SRT, която струва $51 000.

За разлика от колегите си от Нов Южен Уелс полицаите от щата Виктория явно имат афинитет към немската продукция. От догодина блюстителите на реда там ще карат 80 чисто нови патрулки BMW 530d.

Властите уточняват, че поръчаните "баварки" са съвсем просто изпълнение, без каквито и да било излишни глезотии и луксозни екстри. Освен това от BMW предложили наистина конкурентна цена.

"BMW се оказа единственият производител, който ни предложи напълно удовлетворяващ изискванията седан в полицейско изпълнение и приемлива цена", коментира комисарят от пътна полиция на щата Виктория Дъг Фрай. "Отгоре на всичко 530d харчи по-малко от конкурентите и се задоволява с по-малко от 5 литра нафта на 100 км".

Използваният в момента автопарк на австралийската полиция се състои от около 1 000 седана местно производство от моделите Ford Falcon и Holden Commodore. Когато бъдат снети от служба, те ще бъдат заменени от вносни автомобили.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Последният австралийски автомобил

    На 20 октомври 2017 г. от конвейера на завода на Holden в Аделаида ще слезе последната серийна лека кола, произведена в Австралия. Съмнителната чест д ...
    16.10.2017
    7 224
    4