Отидете към основна версия

3 758 19

Неквалифицирани проверявали колите Subaru

  • subaru-
  • нови автомобили-
  • проверка-
  • квалификация

Оказва се, че що се касае до един от заводите на Subaru, финалните проверки, преди колата да напусне завода не се правят от квалифицирани лица. Информацията беше широко тиражирана от японските специализирани медии и предизвика доста голям скандал с известната със своята надеждност японска марка.

Принципно, по японските закони, след като един автомобил е напълно готов, то той трябва да премине през заключителна проверка. Тя обаче трябва да се извършва само от сътрудници на компанията, които притежават съответния лиценз. А както стана ясно, в завода на Subaru в префектура Гума, такива не са били налични.

Subaru има около 250 обучени сътрудници, които преминават през специален шестмесечен курс, но за съжаление във въпросния завод в Гума не е имало квалифицирани за въпросните финални тестове. Тази грешка най-вероятно ще доведе до отзоваването на 300 000 автомобила. Към момента от Subaru не са излезли с официално становище по темата.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Бъдещето на Subaru е застрашено

    Около компанията Subaru се разгоря нов скандал. Регулаторни органи са я заподозрели в измами, свързани с отчитането на разход на гориво. Това се отнас ...
    21.12.2017
    14 794
    35