Отидете към основна версия

27 862 65

Боб Лъц: Автомобилите ще бъдат забранени от закона

  • боб лъц-
  • автомобили-
  • автономни модули
Автономният прототип Mercedes-Benz F015

Това заяви бившият вицепрезидент на General Motors Боб Лъц в интервю за Automotive News. Според Лъц, автомобилите в сегашния си вид ще престанат да съществуват в близките 15 години. По мнението на експерта, те ще бъдат заменени от унифицирани и стандартизирани автономни модули, които ще принадлежат на компании от сорта на Uber и Lyft.

Боб Лъц сравни сегашните автомобили с конните впрягове от миналото, които дълго време са били основен транспорт за човека. Според него автомобилната индустрия е на прага на големи промени, които ще се случат до 15-20 години, а през това време автомобилите ще изчезнат напълно.

Още от прогнозите на Лъц са, че за този период ще престанат да съществуват и по-голямата част от автомобилните концерни, а превозни средства без автономни системи ще бъдат забранени от закона. Сегашните автомобили ще могат да се използват само в ограничени пространства на различни частни клубове или състезателни писти.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Боб Лъц: Tesla ще умре до 2019-а

    След като в началото на месеца бившият вицепрезидент на General Motors Боб Лъц се изцепи, че автомобилите в сегашния си вид ще бъдат забранени от зако ...
    22.11.2017
    18 672
    45