8 Ноември, 2017 14:31 27 842 65

Боб Лъц: Автомобилите ще бъдат забранени от закона

  • боб лъц-
  • автомобили-
  • автономни модули
Боб Лъц: Автомобилите ще бъдат забранени от закона - 1
Автономният прототип Mercedes-Benz F015

Това заяви бившият вицепрезидент на General Motors Боб Лъц в интервю за Automotive News. Според Лъц, автомобилите в сегашния си вид ще престанат да съществуват в близките 15 години. По мнението на експерта, те ще бъдат заменени от унифицирани и стандартизирани автономни модули, които ще принадлежат на компании от сорта на Uber и Lyft.

Боб Лъц сравни сегашните автомобили с конните впрягове от миналото, които дълго време са били основен транспорт за човека. Според него автомобилната индустрия е на прага на големи промени, които ще се случат до 15-20 години, а през това време автомобилите ще изчезнат напълно.

Още от прогнозите на Лъц са, че за този период ще престанат да съществуват и по-голямата част от автомобилните концерни, а превозни средства без автономни системи ще бъдат забранени от закона. Сегашните автомобили ще могат да се използват само в ограничени пространства на различни частни клубове или състезателни писти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ ОЙ

    199 12 Отговор
    това не може да се случи близките 50 г. в БГ, щото в Перник още е на мода ГоУф 4
  • 2 no name no face no number

    198 28 Отговор
    Луд човек, никой не може да ме накара да се возя в кола робот даже и закона. А вие в кравария се оправяйте както си искате само не ке бъркайте в живота на хората от другите държави PLEASE.

    Коментиран от #6, #33

  • 3 onlyhonda

    117 3 Отговор
    е тогава смятай като нефта стане непотребен и колко още милиона маймуни останали без препитание ще тръгнат към по-богати страни. ще се прекрои света.
  • 4 гост

    19 52 Отговор
    А добрутро , що ли тоя "невежа" не дойде да пита българските разбирачи ??? Те докато не разрешат , цял свят ще чака и ще прави петролни боклуци , пък да не говорим за автономни !
  • 5 МАК

    126 17 Отговор
    Да си го правят това в Америка!! За пореден път доказват желанието да се превърнат в разплута левитираща нация !!! Да си гледат работата не искам да бъда обезличен като човек! Скапано малоумно съвремие ! Мразя го!!много хора биха ме разбрали какво имам предвид!!

    Коментиран от #8, #40

  • 6 гост

    22 6 Отговор

    До коментар #2 от "no name no face no number":

    Аха , абсолютно никой , ни полиция , ни съд , освен ако имаш предвид обществен транспорт или колело естествено !
  • 7 вижся

    49 3 Отговор
    А от Мерцедес още ще изваждат FINAL EDITION на Г класата :D:D:D
  • 8 куку руку ку

    56 33 Отговор

    До коментар #5 от "МАК":

    До преди стотина години масовото придвижване е било чрез езда. Дали хората и тогава не биха роптали така, ако някой им кажеше, че няма да усещат вятъра в косите и мощта на коня под седлото, а ще се придвижват в смърдящи, ревящи купчини ламарина?
    Аз пък искам най-после да открият телепорта, че да не губя време при пренасянето на телесата си оттук-дотам!

    Коментиран от #26

  • 9 no name no face no number

    10 3 Отговор
    Абсолютно никой!
  • 10 KON

    68 2 Отговор
    конните впрягове още са на мода в нашата родина :D
  • 11 Opelджия

    63 0 Отговор
    И как " Унифицираните и стандартизирани автономни модули" ще ме стоварят на Дъбован на Дунав, под помпената,300 метра по-надолу ,дето е мренарското място с каменистото дъно? :D
  • 12 миро

    54 1 Отговор
    тоя му е дошло повече пиенето
  • 13 Jack Bauer

    31 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: автомобилите в сегашния си вид ще престанат да съществуват в близките 15 години. Според мен по-реалистично е да се каже "близките 150 години", но ще видим. Макар че мен повече ме интересува какво ще стане с моторите, а не с автомобилите в следващите 15 години.
  • 14 Грую

    31 2 Отговор
    Ти гледай хората да не изчезнат напълно, че както сме я подкарали! Да не говорим за извънземния разум, от когото някой индивид се е провикнал радостно преди 65 милиона години, запращайки 10 километрова скала към Земята "Уцелих, уцелих!" да не вземе да повтори успешния опит!
  • 15 Колев

    29 2 Отговор
    Ако това стане, автомобилите са мъртва сфера - ще се гледа на тях като кашони на колела, които те возят от т.А до т.Б без да ти доставят удоволствие и радост.

    Ще изчезнат автомобилните фенове, а това ще доведе до огромни мащабни и глобални загуби от всякакво естество.

    Да видим дали ще забранят ръчното управление на моторите, поне те остават засега НЕавтономни боклуци...
  • 16 Колев

    27 1 Отговор
    Иначе цялата работа е да те принудят да си плащаш по 5 кинта на километър и возенето в автомобил да стане един огромен лукс, за веднъж-два пъти в месеца, то това е ясно.

    Нали тия конпании тип "юбер" трябва да им се пълнят гушките с пари...
  • 17 БГ.....

    6 5 Отговор
    Това може да стане, но в близките 50-60 Г!!!!
  • 18 Кибик

    23 0 Отговор
    С такива шефове като този, не е никак чудно че Дженерал Моторс произвеждат боклуци, редовно са на загуба и накрая фалираха. Добре че купиха стария завод на Деу в Корея и произвеждат Шевролети-ментета на евтини цени. След 15-20 години може да спрат да произвеждат автомобили като днешните, но далеч не е сигурно че ще са коренно различни
  • 19 Кольо Камиона

    33 1 Отговор
    Автомобилът е едно от малкото неща които не са под пълен контрол, и дават свобода и независимост на хората. Все още има автомобили които доставят и наслада от шофирането, особено мощните автомобили от по-старото поколение, където шофирам аз а не компютъра. Явно се очаква след 15-20 години да преобладават третополовите, за които гореизброените неща едва ли ще са важни

    Коментиран от #27

  • 20 Иво

    8 48 Отговор
    Само в ЕС има 26 000 загинали за една година от хора управляващи автомобили! В световен мащаб са над 150 000 на година ! И това ако не е основателна причина за въвеждането на автономните автомобили не знам какво!

    Коментиран от #21, #41

  • 21 Колев

    27 0 Отговор

    До коментар #20 от "Иво":

    И не по-малко загинали заради технологични и софтуерни грешки, които са напълно очаквани и нормални за толкова ненужни усложнения.

    А с изцяло автономните автомобили технологичните и софтуерните дефекти ще бъдат издигнати на съвсем ново ниво.

    И какво - няма да умират хора от шофиране, а от дефекти. За първото поне има кой да носи отговорност. За второто никой няма да влезе в затвора, най-много някоя парична глобичка за производителя, и то ако не се отметне, както винаги правят корпорациите.

    От трън, та на глок, че е по-висок...
  • 22 един от кз

    23 3 Отговор
    Да се забранят и войните със закон ...колко много хора загиват по света есяка година от тях

    Коментиран от #42

  • 23 Радо

    26 0 Отговор
    Абе аз не давам на жената да ме вози като съм тавряз, защото я знам каква е шифиорка, само като съм обул кънките и давам, защото нямам избор!...и Вие ми казвате, че няква платка, китайска ще бъде по всяка вероятност, която ще има връзка с някъф китайски сателит, и те ше ме возят ....абе аз не мъй ивал лут!!
  • 24 hmhmhm

    17 0 Отговор
    Абе бобли си лещали си? А ако не стане това което предвиждаш какво да те правим на боб чорба искаш ли? Сегашните таралясници се трошат много повече отколкото колите преди 20г. така че ако тази тенденция се запази сам смятай какви трошляци ще излязат.
  • 25 Бат Мишо

    14 10 Отговор
    като четох че ще нападат ламерикосите русия ....
    не се косете момци
    ко са решили в краваия, че ще става в света има точно толко значка
    колкото ко са решавали в Третия райх- чисти раси и т н
    умножавайте кравария по нула ,да не плачете до некоя стена кат на 09.09.1944 кат са дошли рашките
    било е 1 към 1 кат ся.....
    Алиянса е машина , ватниците нямат шанс
    и на 09.09 1944 ама олеле мамо олеле тате
    пред наказателните взводове
    умната дан си остаяте децата сираци кат секи дет е скочил на русия да няма ОЛЕЛЕ
  • 26 очевидно

    12 2 Отговор

    До коментар #8 от "куку руку ку":

    Телепорта е открит отдавна... Само пиши, че започваш производствонто на свои електромобили в България и надупените пред чужди корпорейшън бижи политици веднага ще ти телепортират я мутри я законче срещу теб я бюрократични спънки, а по-сигурно е всичко наведнъж... ! Ти защо мислиш, при толкова кадърни инженери и разработчици тук, поради мафията не можем да си направим ни автомобили ни самолети?
  • 27 очевидно

    10 1 Отговор

    До коментар #19 от "Кольо Камиона":

    Макар да не съм фен, на супермощните горелки, то подкрепям идеята, за лично шофиране на водача. Поради простата причина, че ако внимаваш, опасността от катастрофа е малка. Повечето от катастрофите се дължат на несъобразена скорост и то не защото скоростта е космическа, а защото не усещат възможностите на автомобила си към конкретната пътна настилка в този момент... Затова х аресвам автомобила да няма много меко возене, понеже трудно се усеща реално трасето отдолу... Докато по-директното стегнато окачване повечко друса, но усещаш трасето по-добре. Аз съм фен на комбинираният автомобил - да се управлява от мен, но да има опция и автопилот - ако ми се спи или боли нещо, пускам автопилота и ме вози! Но не ми допада само корпорации да притежават автомобилите, все пак, аз имам нужда от личен превоз, а не от такси...! Защото и дрането от високи монополни цени ще е височко... В България ще ни дерат кожите по ценоразпис...тук що налапа монопола и дере яко...
  • 28 Мечтател

    2 1 Отговор
    Значи от тук нататък, състезателната писта.
  • 29 Ловец

    8 0 Отговор
    Добре де, в градовете може да искате да няма лични автомобили. А когато искаш да отидеш на лов по черни пътища, пак ли компютър на четири колела ще те вози по дупките и камъните? А да преминеш брод 1.5 метра кой ще вдига шнорхела?

    Коментиран от #43

  • 30 Христо

    11 1 Отговор
    В момента съм на 29г след 20г ще гоня 50г. Я жив, я умрял до тогава и ме боли фара кво щели да забранят. До тогава мисля да се запся с една стара бензинова бегачка и един стар, як, нафтов джип да си щъкам из баирите. Ако забранят продажбата на гориво ще карам джипа с отработено масло и олио! И всичко това ако съм още жив, ако психопатите не са подплили планетата, че както е тръгнало с болни мозъци като пхенян...
  • 31 УМНИКЪТ

    3 0 Отговор
    Изобретих нова алтернатива на тези нови извънземни автомобили които мислите да внедрите до 15-20 години господин хЛъц. Уверявам ви ,че ще помогне ужасно много на природата и човечеството.Без мръсен въздух и без затлъстяващо общество , безопасно и с ниски разходи за производство ...нарекох го велосипед.
  • 32 Марио

    6 1 Отговор
    Е това ако го направите ще се разочаровам още повече от всички и ще осъзная колко повече тъп3 хора има.Но всичко е за пари.А къде е удоволствието и кефа от това да си караш сам колата като вземеш автономна кола??А???Нещо сте откачили
    Аз ризовавам всички,които мислят като мен да не си купуват автономни коли пък да видим като не ги купува никой как ще се продават
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Гоуст

    4 0 Отговор
    Тоя Хлъц, ако спре пиенето, може и да му дойде някоя по трезвамисъл в главата! Това са пълни глупости и то, ако има някакъв резон в тях е възможен поне след 50 -70 години!

    Коментиран от #36

  • 35 колело

    2 5 Отговор
    съответно ганъо вече няма да има възможност да се качи на някой премиум клас "нов внос" и да прави селянии по пътищата...и
    живота му ще загуби смисъл....

    Коментиран от #37

  • 36 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Гоуст":

    И наркотиците.
  • 37 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "колело":

    Ганьо си ти комплексарче.
  • 38 Азбаце

    6 0 Отговор
    Автомобилите не са само за придвижване, колата също е да си правиш кеф, да релаксираш след дълъг ден, да отидеш на пистата да палиш гуми. Шшш ало къде сте тръгнали вие уе.
  • 39 Mercedes-Benz

    9 0 Отговор
    Соросоидите не спят! Тоя катил си въобразява, че тъпата му кочина наречена америка (нарочно е с малка буква) ще дава наклон на останалия свят, да ама не! Да вървят там откъдето са изпълзяли всички зелени боклуци, толерасти и тем подобна измет навъдила се в тези смутни времена! Не спрат ли да диктуват как да живее обикновения човек, ще ядат дървото, това пък е моята прогноза, а да видиме!
  • 40 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "МАК":

    Освен разбирачът от номер четири.Сигурно е потрошил (той и баща му) поне шест таралясника.Но сега,като задуха друг вятър( и се дадоха малко парички) стана голям еколог.Защо не забранят и корабите и самолетите с нефтено гориво? А електроцентралите?Като ще е ЕКО да е докрай.Ама кога сняг забръска що ще чиниш,ти,зимъска?И не за житцето а за топлото.
  • 41 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #20 от "Иво":

    Е каква е гаранцията,че автономните няма да трепят повече хора?На теб не ти ли се е бъгвал телефона или компютъра?Ама нито веднъж ли?
  • 42 Гост

    7 0 Отговор

    До коментар #22 от "един от кз":

    Да.И да се забрани пиенето на вода-едно изследване на един английски институт доказва,че сто процента от хората,които са умрели са пиели вода приживе.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Vasik Atanasova

    3 0 Отговор
    АЗ НЕ ГО ВЯРВАМ ТОВА
  • 45 Бай Колю

    3 0 Отговор
    Да-а, оръжие може да имат, автомобили-не.
  • 46 сълфетката

    1 0 Отговор
    Да но преди това Депутатите ще работят на минимална заплата без добавки и с нула привилегии😂
  • 47 ожожо

    1 0 Отговор
    все едно да забранят котя и каруцата
  • 48 Контрол на хора и капитали

    6 0 Отговор
    Пореден начин за контрол на обществото. Поредна отнета свобода. Поредно "абониране" към сигурни финансови посоки в една насока. Защото смешковците сега са на еко вълна и вълна безопасност, та нали това е модерно и демократично, ще са съгласни на всичко. Дори на цената на това, да не могат свободно да идат до магазинчето или да се паркират на банкета, за да видят хубавия изглед. Браво на вас чуждопоклонници. Плащайте си абонаментите към тези усмихнати чичовци с лежерни дънчици и маратонки new balance. Те си събират вашите данни. А както сте се напънали - скоро и портмонето, ако сте си забравили вкъщи, ще молите компютъра за разрешение и ще ви закара, както той прецени. А за безопасността - разбирам, че сте комплексирани, че не умеете да карате и че съученика ви излиза с мацки, а вие се събирате да умувате новия таблет, Но знайте едно. Колкото по-сложна е една система, толкова повече braking points има. Така че ще видите, как умната кола ще ви вкара в дерето, защото има найлонова торбичка на платното и тя си мисли, че е камък. Или как ще обърка чертата във водата от гумите на предния автомобил с пътна маркировка. Умеете да слагате хаштагове демокрация и оставка, но когато ви отнемат всичко, се радвате и ходите до банкомата с кеф. Смешки.

    Коментиран от #50

  • 49 стоян

    1 0 Отговор
    Пълни глупости А за Африка Латинска Америка и другаде ще важи ли Тоя е гледал много филми за извънземни
  • 50 ПИЧА

    3 0 Отговор

    До коментар #48 от "Контрол на хора и капитали":

    Споко, "умната" кола ще прави повече катастрофи от наркоманите, сънливците, пияндетата и тежкарите накуп! По простата причина, че умните коли се управляват от Софтуер. А всеки Софтуер е уязвим на хакерски атаки и неочаквани сривове в системата. Всеки корпоративен агент, който иска да ви напакости ще ви хакне автомобила и отиваш в дерето...в мантинелата...в моргата... А колко "хуманисти", гледащи стари хора, срещу дарение ще поръчат хакерите, то сега куп народ измориха, та тогава само гледай колко трупове ще има. Аз съм вид "параноик" - виждам и плюсовете и минусите като последици, макар и не всичко, понеже то става твърде дълбоко като проявления в света. Обаче познай, колко умрели ще има тогава - поради интересите на НЯКОЙ! А този НЯКОЙ може да бъде както съпругата на баровец или съпруга на баровка, така и случайно хакнал системата невеж любопитко, поради игра с бутоните. Ако не стане така, да се не казвам ПИЧ! Най-лошото, обаче е, че пускат свободно обучаващи се хуманоидни киборги...а те вземат ли да наподобяват човечеството, ни чака толкова войни и смърт на хора и то неочакващи и невинни, че си нямаш представа.... Не знаеш срещу теб робот ли е, човек ли е, какво ти готви? Света става все по-страшен и трудно управляем, макар елита да ръководи централно правителствата, то в периферията ще цари ХАОСЪТ.... войните, смъртта на невинни човеци. Просто закономерност последици...
  • 51 селянин от обеля

    0 1 Отговор
    В света има свръх производство на ел. енергия която трябва да се потребява. най лесно е със законови форми да се забранят всички автомобили и да бъдат принудени хората да карат само електрически автомобили. За сега проблем е само бързото зареждане на батериите, ако бъде решенвсички ще караме екологични електроавтомобили с ток произведен от неекологични ТЕЦ, ВЕЦ и др. ВЕИ и никои не говори за екологични горива като GNS , LPG и др.
  • 52 Ввв

    3 0 Отговор
    Луц да спре с наркотиците,че ще му се смеят и децата

    Коментиран от #54

  • 53 гост

    0 2 Отговор
    Май скоро Тесла ще ви се вижда като спасител , а ? Само да има поне воланче , че иначе съвсем отиде коня в реката , пък каруцата да не говорим !
  • 54 гост

    0 4 Отговор

    До коментар #52 от "Ввв":

    За твое съжаление той само повтаря това което всички специалисти говорят вече пет-шест години , даже е много мек :
    До осем години ще спрат продажбите на бензинови или дизелови автомобили, автобуси, камиони и други превозни средства! По целия свят! Целият пазар на превозни средства ще премине към електрификация, което ще доведе до колапс в цените на петрола, както и до колапс на петролната промишленост, вероятно и на някои държави! Тези дръзки твърдения прави професорът по икономика в Университета Стандфорд Тони Себа. Неговият доклад, наречен Rethinking Transportation 2020-2030, се е превърнал във вирал и предизвиква обриви на част от ръководствата в споменатите индустрии.
    Очакванията на Себа са, че хората ще спрат въобще да шофират. Те ще се преориентират към автономни електромобили, чийто експлоатационни разходи са 10 пъти по-евтини спрямо тези на автомобилите с ДВГ. Само носталгиците ще продължат да разчитат на добре познатия ни в сегашния му вид автомобил, останалите ще се преориентират към наем на автомобили при нужда. Ще стане по-трудно да се открива бензиностанция, резервни части или майстори, които да ремонтират двете хиляди движещи се части в автомобил с двигател с вътрешно горене. Автомобилните дилърства, както ги познаваме в момента, ще изчезнат до 2024 г.Градовете ще забранят шофьорите. След това забраната ще обхване предградията и накрая цели територии на отделни държави. Ще се наложи вие да платите, за да може да изхвърлите някъде стария си

    Коментиран от #56, #59

  • 55 гост

    0 3 Отговор
    Професорът предрича, че цената на петрола ще спадне до $25 за барел. Повечето форми на долбоководен сондаж ще са нерентабилни. Шотландия ще изпадне в затруднение, а още по-силно това ще засегне Русия, Саудитска Арабия, Нигерия, Венецуела.
    Пред сериозни проблеми ще се изправят Ford, General Motors и германските марки. Те ще се изправят пред избора да произвеждат електромобили с брутално ниска печалба, или да преоткрият себе си като компании, предлагащи услуги подобни на Uber и Lyft.
    Те ще се окажат в погрешния бизнес. Следващото поколение автомобили ще са „компютри на колела”. Google, Apple и Foxconn ще имат решаващо предимство. Силиконовата долина ще е мястото, където ще се създават автомобилите, а не Детройт, Волфсбург или Тойота Сити. Моментът на пречупване” ще дойде в следващите две до три години, когато батериите за електромобилите ще предложат пробег от над 320 км, а цените на електрическите коли ще паднат под $30 000. Към 2022 г. евтините електрически коли ще стигнат границата от $20 000. След това лавината ще помете всичко по пътя си.
    Разходът за изминаване на 1 миля (1,6 км) ще достигне 6,8 цента, което ще направи бензиновите автомобили рядкост. Разходите за застраховки ще спаднат с 90%. Средното американско семейство ще спестява по $5600 на година от избора си на електромобил. Щатското правителство ще губи по $50 млрд. годишно от налози върху горивата.

    Коментиран от #60

  • 56 Ввв

    3 0 Отговор

    До коментар #54 от "гост":

    Спри с научната фантастика бе момче

    Коментиран от #57, #58

  • 57 TTT

    1 2 Отговор

    До коментар #56 от "Ввв":

    Разбираемо е да звучи като фантастика, но до колкото прочетох мнението колегата не фантазира а цитира. Аз имам шофьорска книжка от преди 25-26 години и карах курсовете на ЗИЛ и няколко часа на Москвич. Сега управлявам високотехнологичен автомобил на няколко месеца, е като се замисля какви коли смених за тези 25 години и какво карахме тогава и сега, по дъртите като мен :-) и започва да не ми е съвсем фантастика.
    Пазарната икономика ще покаже.
  • 58 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #56 от "Ввв":

    Ще уточня специално за теб , че цената от 6,8 цента/миля , тоест около 4 долара на 100 км е за НАЕМ на "автономно такси" , а не за "гориво" , както сигурно се надяваш и важи за САЩ с техния стандарт , а на други места може да е и половината от това , при цена сега около 60-80 долара за 100 км за нов петролен автомобил среден клас на лизинг ! Можеш да го провериш в тестовете на "всезнаещите" немски издания !
  • 59 Друг Професор

    3 0 Отговор

    До коментар #54 от "гост":

    Този твой професор сигурно предрича че ще забранят и секс между мъж и жена, така че след 7-8 години, само със секс-кукла бъкана със сензори които изпращат данни колко често го правиш, колко време издържаш, колко изхвърляш, каква бира пиеш след акта, кого псуваш на ум, и т.н.

    Коментиран от #61

  • 60 Още един гост

    1 0 Отговор

    До коментар #55 от "гост":

    Абе ква е тая Силиконова долина, там ли ходят наш'те миски и другите мурви да се тунинговат?

    Коментиран от #62

  • 61 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #59 от "Друг Професор":

    Не бъркай собствените си проблеми с неговите , а ако искаш да се пообразоваш , ето ти лекция за представители на доста важни концерни :
    https://www.youtube.com/watch?v=7WwtIPeGnd4
    https://www.youtube.com/watch?v=OceeL7i1Qec
  • 62 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #60 от "Още един гост":

    Ами така са го превели журналистите , аз само цитирах , естествено че е Силициевата долина
  • 63 мразя тъпи миксери

    2 0 Отговор
    добре де само автономни коли да има това е най-голямата глупост дет съм чувал ако някой хакер ти разбии системата и вземи управлението на колата може данте забии у някой трап и ша умреш и пък да ти иползва колата за терористични нападения и тогава какво ще правим....?

    Коментиран от #64

  • 64 Колев

    1 0 Отговор

    До коментар #63 от "мразя тъпи миксери":

    Ще плащаш пари за антивирусни и за огнени стени (firewalls). Освен това колата най-вероятно няма да е лично твоя, а ще си плащаш на км.

    Проблема не е толкова в сигурността - компютърното управление винаги е било по-сигурно от човешкото.

    Щом медицината се доверява на компютрите да лекува хората - значи са сигурни и по-добрия избор.

    Проблема е повече в отнемането на свободата и удоволствието от шофирането - да караш за кеф, казано с по-прости думи, без да трябва да плащаш по 200лв/час за специални писти и то с чужди коли...
  • 65 Колев

    2 0 Отговор
    Защото свободата да притежаваш мечтан автомобил, да шофираш нормално обаче, да го ремонтираш сам, стига да разбираш, да го подобряваш - това е удоволствие и емоция.

    Удоволствие което бързо ще бъде отнето и заместено от интересите на днешните деца - см0тани смартфони, дрешки, мазила и кремчета, клюки и риалити шоута тип биг брадър, и други "модерни" пр0стотии