Отидете към основна версия

31 073 36

600 коня и V12 за кросоувъра на Lamborghini

  • lamborghini-
  • suv

 

Слуховете, че италианската марак Lamborghini ще пусне на пазара автомобил с повишена проходимост, стават все по-упорити. От компанията все още не са излезли с кокретика по темата, но експерти в бранша вече са готови с част от информацията за новото Lambo, позовавайки се на вътрешни източници.
 
Италианските медии даже пуснаха нов рендер на модела, за който се твърди , че ще се появи на бял свят през 2015 година. По-рано се говореше, че кросоувърът на Lamborghini ще бъде пуснат на пазарите през 2013-а, но сега информацията е друга. Дали е вярна, не може да се твърди със сигурност.
 
Според слуховете тласък на идеята на италианците да пуснат SUV са дали хората от Bentley, след като официално обявиха своите планове да пуснат автомобил с повишена проходимост. Твърди се, че ако все пак SUV-то на Lamborghini види бял свят, то ще изглежда именно така, както на рендера.
 
Италианските медии казват още, че новият джип на Lamborghini ще използва платформата на Porsche Cayenne. Под капака на италианския суперкар с повишена проходимост обаче ще се монтира дванайсетцилиндров двигател.
 
Моторът ще работи в хибридна схема заедно с електромотор, като сумарната моност на двата агрегата ще достига 600 к.с. Както вече споменахме, дебютът на Lambo-то се отлага с две години и то по всяка вероятност ще се появи на бял свят през 2015-а.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини