Last news in Fakti

28 Февруари, 2012 10:44 4 204 3

Новото Lamborghini - суперседан или SUV с 600 к.с.?

  • lamborghini-
  • volkswagen-
  • estoque-
  • mlc

 

От доста време насам се говори, че италианският производител на суперкари Lamborghini, който е под шапката на немския концерн VAG, се готви да пусне на пазара нов модел и така да разшири скромната си гама от автомобили.
 
В момента Lamborghini произвежда само два модела, като и двата представляват двуместни спортни купета със средно разположени двигатели. Този факт сериозно съкращава списъка с потенциални клиенти на марката.
 
Именно поради тази причина е ясно, че в най-скоро време Lamborghini ще представи нов модел. Какъв обаче ще е той? На този етап няма официален отговор на въпроса, но мненията на специалистите са разделени на две.
 
За предстоящото през април автомобилно изложение в Пекин от Сант' Агата Болоньезе вече са подготвили прототип на автомобил с повишена проходимост (горната снимка). Концептуалният кросоувър е наречен Lamborghini MLC.
 
Този факт кара част от експертите да смятат, че компанията ще извади в най-скоро време и серийна версия на кросоувъра. Други обаче са на мнение, че и този концепт ще последва съдбата на представения през 2008 година Estoque.
 
Суперседанът предизвика доста емоции, но проектът по създаване на сериен модел беше замразен за "по-добри времена". Според британското издание Auto Express Lamborghini MLC ще прилича доста на Estoque и ще се появи на пазара през 2015 година.
 
Спекулира се, че новият кросоувър ще е с предноразположен атмосферен двигател V10 с работен обем 5.2 литра. Моторът ще представлява модифицирана версия на този от Gallardo. 
Говори се даже, че към този мотор може да бъде добавен и електрически двигател и така сумарната мощност на хибрида да надхвърли 600 к.с. Автомобилът с повишена проходимост ще се прави на преработена платформа от Audi Q7, Porsche Cayenne и VW Touareg.
 
Ако от Lamborghini изберът този вариант за нов модел, той ще се противопостави на автомобили като Maserati Kubang, BMW X6 M, Mercedes-Benz ML 63 AMG и Porsche Cayenne Turbo. 
 
Другото мнение е, че Lamborghini ще пусне на пазара не автомобил с повишена проходимост, а суперседан с четири врати. Той ще се конкурира с Porsche Panamera, Aston Martin Rapide и отчасти с новото Ferrari FF.
 
Изказване на генералния директор на Lamborghini Щефан Винкелман накланя везните в полза на суперседана. Той заяви, че Estoque (долната снимка) се приема доста по-добре от потенциалните клиенти на марката, отколкото кросоувър с бик на предния капак.
 
Така или иначе италианците ще трябва в най-скоро време да решат точно кой от двата варианта да изберат. Най-вероятно това ще стане след отзивите от концепцията Lamborghini MLC. Все повече обаче се налага мнеието, че новото Lambo ще се прави на базата на Estoque.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    1 1 Отговор
    VAG pak sa nameseni koeto e pritesnitelno.inache tazi marka e ludnica.
  • 2 Клаус Лешке

    0 1 Отговор
    Ще съсипят и тази марка....много много жалко
  • 3 Радослав Пенчев

    0 0 Отговор
    Това, че една автомобилна марка ще въведе новост в продука си не означава, че ще се развали марката. Това означава, че тя ще предлага още един допълнителен вид на хората, предпочитащи марката.