Отидете към основна версия

44 627 56

4 несполучливи хот-хеча

  • хот-хеч-
  • наточени хечбекове

Наточените автомобили от типа хечбек винаги са се радвали на популярност и внимание от страна на автомобилните фенове. В повечето случаи те радват с динамика и добра управляемост, като в същото време са практични и пригодени за всекидневна употреба. Някои от тях отдавна са се превърнали в култови, но има и доста несполучливи наточени хечбекове. Ето три от тях.

Alfa Romeo Arna


Започваме с това, че всъщност тук едва ли можем да говори за истинска Alfa. Всъщност автомобилът от снимката представлява Nissan Pulsar, при това сглобен в Италия. С последното автоматически отпада японската надеждност, а мощността от 95 конски сили е доста малка, дори и по критериите на 80-те години на миналия век.

Peugeot 207 GTi


Предшествениците на този хот-хеч - 206 GTi и особено 205 GTi бяха отлични наточени хечбекове. 205-ицата отдавна е с култов статут, а моделът след нея намаза малко от популярността ѝ. 207 GTI обаче не успява да продължи славата им. На наточеното Peugeot не му липсва мощност, нито агресивен външен вид. Основната вина за провала му е посредствената управляемост.

Renault Clio V6


V-образен шестцилиндров средно разположен двигател, който е високооборотен не звучи никак зле, особено, когато е монтиран на леко купе като Clio. Оказва се обаче, че французите са сбъркали. Моторът е прекалено тежък и прекалено голям, а самата кола - много скъпа, двуместна и почти без багажник. Това не е никакъв хечбек.

Volkswagen Golf III GTI


Първата генерация на GTI се явява родоначалник на класа на наточените хечбекове или известен още като хот-хеч. След това обаче и прочутият Golf GTI има неуспешни версии. Такава е третата генерация и по-конкретно първият двигател. Той е с почти идентична мощност, като този от двойката, а колата е значително по-тежка. Истината е, че впоследствие от Волсбурк вадят агрегат със 150 коня, която значително оправя нещата.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 18 гласа.

Свързани новини