Last news in Fakti

19 Октомври, 2016 09:40, обновена 19 Октомври, 2016 13:49 51 209 26

10-те най-бързи коли с предно предаване

  • автомобили-
  • предно предаване-
  • хот-хеч
10-те най-бързи коли с предно предаване - 1

Представяме ви един интересен списък, показващ кои са най-бързите коли с предно предаване, продаващи се в Европа. Някои от автомобилите са достъпни и с 4х4 системи, но нашият рейтинг включва само онези модификации, които са с предно предаване.

По традиция повечето от тези коли са оборудвани с механична скоростна кутия, но има и такива, снабдени с новите, доста бързи автомати. Любопитното е, че в списъка няма нито един дизел, както няма и нито един автомобил с атмосферен двигател. Ето и десетте най-бързи коли с предно предаване в Европа, представени в азбучен ред.

Abarth 695 Biposto10-те най-бързи коли с предно предаване

Малкото автомобилче, базирано на Fiat 500 е оборудвано с 1.4-литров T-Jet мотор, разполагащ с мощност 190 конски сили. Потресаващото при него е съотношението между мощност и обем - 139 конски сили на литър работен обем. До 100 км/ч. Abarth-а ускорява за 5.9 секунди, а максималната му скорост е 230 км/ч.

Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde10-те най-бързи коли с предно предаване

Втората италианска машина в списъка е версията QV, направена на основата на Giulietta. Компактното возило е снабдено с 1.75-литров двигател, мощността на който е 240 конски сили, а максималният въртящ момент - 340 Нм. Ускорението до 100 става за 6 секунди, а максималната скорост е 244 км/ч.

Audi TT Coupe10-те най-бързи коли с предно предаване

Това е една от модификациите с емблема на Audi, която не разчита на фирмената quattro система. Става дума за третото поколение на ТТ, оборудвано с двулитров TFSI мотор с мощност 230 к.с. Моментът се предава на предните колела посредством S-Tronic трансмисия и позволява ускорение до 100 за 5.9 сек. Максималната скорост е електронно ограничена на 250 км/ч.

Honda Civic Type R10-те най-бързи коли с предно предаване

Това е колата с най-мощен двигател в нашия списък. Автомобилът разполага с двулитров турбомотор VTEC, мощността на който е 310 коня, достигащи се при 6 500 об/мин. стандартното упражнение за ускорение от 0 до 100 км/ч. се изпълнява за време 5.7 секунди, а максималната скорост е 270 км/ч.

Mini John Cooper Works10-те най-бързи коли с предно предаване

Един от любимите субкомпактни автомобили на автоманиаците. Това автомобилче е снабдено с турбиниран четирицилиндров агрегат с мощност 231 конски сили. Версията с автоматична трансмисия е по-бърза от тази с механична скоростна кутия. Ускорението и до 100 е 6.1 сек, а като цяло това е най-мощното и бързо Mini в цялата история на марката.

Peugeot 308 GTi10-те най-бързи коли с предно предаване

Френският хот-хеч е достъпен в две версии - с 250 и с 270 конски сили. И двете мощностни версии са с 1.6-литров агрегат. Първият ускорява до 100 за 6.2 секунди, а по-мощният, който разполага с диференциал с повишено триене Torsen - за 6 секунди. Скоростната кутия е механична шестстепенна.

Seat Leon Cupra10-те най-бързи коли с предно предаване

Най-наточената версия на Leon се захранва от двулитров турбомотор с мощност 290 коня. Испанската марка оборудва с този агрегат, както петвратата версия, така и Leon SC. Именно последния се явява най-бърз. Той ускорява до 100 за 5.6 секунди, а максималната му скорост е електронно ограничена на 250 км/ч.

VW Golf GTI Clubsport10-те най-бързи коли с предно предаване

Най-спортната версия на Golf GTi, която е с предно предаване се нарича Clubsport. Автомобилът е снабден със същия мотор, с който се оборудва и Leon Cupra, но въпреки това ускорението му до 100 е по-слабо от Seat-а. Clubsport ускорява за 5.9 секунди, независимо дали е с ръчна или с механична скоростна кутия.

Volvo V40 T510-те най-бързи коли с предно предаване

Единственият шведски модел в списъка, естествено е с марка Volvo. Става дума за V40, оборудвано с двулитров четирицилиндров мотор с мощност 245 конски сили. Автомобилът се оборудва само с осемстепенна автоматична скоростна кутия. Ускорението до 100 км/ч. става за 6.3 секунди, а максималната скорост е 240 км/ч.

Renault Megane RS10-те най-бързи коли с предно предаване

Всички любители на т.нар. хот-хечове с нетърпение очакват абсолютно новия Megane RS. Тази кола ще се появи на бял свят най-вероятно през следващата година и по предварителна, но непотвърдена информация, ще разполага с мотор с мощ от 300 коня. По-интересното обаче е, че според специалистите именно тази кола ще се превърне в най-бързата с предно предаване.

 


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мартин

    4 1 Отговор
    Всичките са върха, с изключение на фиатчето. Просто не ме кефи. А най-ми харесва реното, което обаче за жалост още не е произведено.
  • 2 гошко

    2 0 Отговор
    В списъка незнайно защо липсва последната опел астра ОПЦ 0-100 за 6 секунди

    Коментиран от #5

  • 3 росен

    5 3 Отговор
    по убаво от хондата нема
  • 4 гост

    1 1 Отговор
    В списъка липсва Mazda 3 MPS 2.3 Turbo 260 конски сили!!!
  • 5 Донката

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "гошко":

    Интересно защо липсва и Alfa GTV, която се води най бързата кола с предно задвижване ако не е лъжа максималната скорост е 320 km/h.

    Коментиран от #16, #26

  • 6 Иван

    1 0 Отговор
    Къде е Форд Фокус СТ ?
  • 7 Д-р Менгеле

    3 0 Отговор
    Г-н Славчев, заглавието на статията е за най-бързите коли, нали? Ама за коя бързина става дума, за ускорението ли, за максималната скорост ли, за време за автоматично прибиране на гюрука..... Относно бъдещия Меган, нали още е "според специалистите", поне упоменете абсолютно стария Меган и колко бързо му свършва течността за чистачките... Гледам, че колите са подредени по азбучен ред без Рено, но биваше да си направите труда да ги подредите по бързината, която сте имали в предвид, за да ни стане ясно и на нас. Относно липсата на Фокус и Астра, дайте обяснение.
    П.с. "Потресаващото при него е съотношението между мощност и обем - 139 конски сили на литър работен обем"- 190/1,4=136к.с./л. При Пежо 308 имаме 270/1,6=169к.с./л. "Потресаващо" художествено написана статия, технически несъответстваща.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Yamaha

    2 0 Отговор
    Mazda-ta е 4х4 за това липсва но незнам що я нема астрата

    Коментиран от #22

  • 10 Чико

    2 0 Отговор
    Стандартно за определяне на бързина на тези коли се взима ускорението от 0 до 100, та за това ги няма някои коли, които разни всезнайковци търсят и не виждат.
  • 11 KPETEHA

    1 0 Отговор
    Интересно само коя от тях не е с атмосферен двигател. Всички "смучат" въздух от атмосферата. Освен ако имат резервоар и за кислород като някои ракети с течно гориво.
  • 12 Димитър Колев

    3 1 Отговор
    Реното определено е най-красивият автомобил.
  • 13 Пабло

    2 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: който разполага с диференциал с повишено триене Torsen .Torsen е механичен самоблокиращ се диференциал,а LSD е с ограничено приплъзване(повишено триене).
  • 14 Мартин

    0 3 Отговор
    Фокуса каде е в статията??
  • 15 Аооя

    0 1 Отговор
    Clubsport S е най дивата с предно,ще видим и type r скоро.
  • 16 гошко

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Донката":

    Митове и легенди - далече е от най бърза кола с предно тази алфа и още по далече от максималната скорост която си посочил .За справка виж в линка отдолу характеристиките и

    http://www.auto-data.net/bg/?f=showSubModel&modeli_id=197
  • 17 манячето

    0 0 Отговор
    Пу за мен сеатчето купрата - веднага се чипосва в маднес и пада ускорението на 5 секунди !!!! Лелее мале - от сеат предлагат и бонус към него каска и ръкавици СПАРКО
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Десислав Попов

    1 0 Отговор
    Естествено,че Меган-а накрая ще бъде най-бърз

    Коментиран от #21

  • 20 ни ко

    0 0 Отговор
    В кое състезание би спечелило Renault или Mini Copper или Volvo камоли SEAT като участва Honda

    Коментиран от #23

  • 21 Чичу Ади

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Десислав Попов":

    Кой край?
  • 22 MPS

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Yamaha":

    Мазда 3 MPS е на предно
    на Мазда 6 има 4х4 изпълнение...
  • 23 Ку Ку

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "ни ко":

    ... кое ли състезание?
    Всяко, където ги има.
    като достатъчно се гледа резила на Хонда във WTCC...
    забавно е да се гледа Хонда Сивик, която е по-бавна от Лада Веста..
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 тъй

    1 1 Отговор
    до една .....всичките пълни кенефи!
  • 26 Врачанина

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Донката":

    Ех мечти мечти иска ти се баце ама не мой да стане таз баракуда да дигне толкова.Това да не ти е БМВ