Отидете към основна версия

4 756 4

Porsche все пак не се отказва от дизела

  • porsche-
  • cayenne-
  • дизел

Новината за пълния отказ на Porsche от дизелови двигатели се оказа преувеличена. Липсата на дизелови модификации в гамата на немската марка е временна и не означава, че такива повече няма да се предлагат. Компанията планира нафтова модификация за новия Cayenne, макар все още да не са определени точни срокове за появата ѝ, става ясно от официална позиция на Porsche, цитирана от Autocar.

Преди два дни именно британското списание обяви, че култовата марка спира завинаги производството на автомобили с дизелови двигатели. Всъщност става дума само за актуалните модели, които се оборудват с Фолксвагеновия V6 3.0 TDI.

Информацията потвърждава и директорът по връзките с обществеността на Porsche Russland. Според Оксана Хартонюк Cayenne задължително ще има дизелова модификация, но също не дава подробности за мотора, с който ще се оборудва моделът.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Без повече дизелови Jeep-ове

    След като стана ясно, че актуалните бензинови и дизелови мотори ще бъдат последните двигатели с вътрешно горене на Volvo, се появи аналогична информац ...
    26.02.2018
    4 993
    16