Отидете към основна версия

16 732 11

Дядо вади камион

  • камион-
  • река-
  • инцидент-
  • китай

Селяни успяха да изтеглят с въже камион, който се хлъзнал по стръмен склон и едва не потънал в река в китайската провинция Анхуей, съобщава "Женмин жибао". Шофьорът на товарния автомобил маневрирал над урвата, но не преценил добре ситуацията, задните гуми попаднали на мократа трева и тежката машина буквално се изпързаляла във водата.

Пристигналите на мястото пожарникари преценили, че пътят е прекалено тесен и няма място да бъде използвана специализирана спасителна техника без риск самата тя да се свлече при закъсалия камион. Тогава местен жител притичал до близкото село и викнал на помощ земляците си.

Мъжете вързали две въжета за предницата на камиона и започнали да дърпат с все сили нагоре по 20-метровия баир. 10 минути и доста пот по-късно машината била върната обратно на шосето над реката, а доброволците отказали скромната почерпка под формата на цигари, която шофьорът им предложил за благодарност.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Саудитска Арабия плаши с война Иран

    Престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман Ал Сауд заяви, че не изключва възможността за военен конфликт с Иран, съобщи к Wall Street ...
    30.03.2018
    3 402
    6