30 Март, 2018 17:30 3 366 6

Саудитска Арабия плаши с война Иран

  • саудитска арабия-
  • мохамед бин салман ал сауд-
  • иран

Рияд призова за международни действия

Престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман Ал Сауд заяви, че не изключва възможността за военен конфликт с Иран, съобщи к Wall Street Journal.

Той обяви, че международната общност трябва да наложи по-строги мерки на Техеран. По този начин може и да се избегне военна конфронтация.

Според Ал Сауд такава е възможна през следващите 10 или 15 години.

„След 10 или 15 години може и да започне война с Иран. Ние трябва да направим нужното, за да избегнем това“, заяви Ал Сауд.

През последните седмици срещу Иран се появиха обвинения, че финансира бунтовниците в Йемен. През последните дни бунтовниците изстреляха ракети срещу Рияд. От Саудитска Арабия вече призоваха Иран да вземе мерки по случая. От Техреан отричат да са замесени.

Франция също потвърди съмненията спрямо Иран. Международната общност отправи призиви за диалог.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 111

    11 0 Отговор
    Това ,което направиха ,като договор за тока с Япония е хубаво,не ми се вярва за война,а г-н Д.Матис в далечината изглежда ,като иконом.
  • 2 Владо Вр

    16 1 Отговор
    САЩ подкрепят КСА, Русия подкрепя Иран - явно ще се затвори Ормузкият проток. Правете сметка как ще се изстрелят цените на петрола. После се намесва Израел и сбогом свят. А ние, само ще зяпаме небето, и ще броим ракетите. Според мен това е оптимистичната прогноза. КСА продължават да се задъхват при тези цени на петрола, със 100млрд $ за оръжие.
  • 3 Kcaniba

    23 0 Отговор
    ще ядат хурката!!!
    Персите ще плющят арабелите кат брашнян чувал!!!

    Коментиран от #5

  • 4 Бай хой

    7 0 Отговор
    Мчи СА яде хурката у Йемен. Та на арианците ли че се дръвчи?
  • 5 Голем смях

    2 13 Отговор

    До коментар #3 от "Kcaniba":

    Персите 8 години се биха с Ирак и не напреднаха и метър.Само пращаха бойци със сребърни ключета в агарянския рай.СА разполага с най-съвременно оръжие и самолети,а и с най-силния съюзник,така че един конфликт с изостанала и под ембарго държава е с предизвестен край.
  • 6 Опа

    5 1 Отговор
    Чалми.Гледайте си работата Тези бунтовници който поткрепя Иран в Имен са умерени бойци.както Сащ имат в Сирия и никоя държава не взе мерки