Отидете към основна версия

10 250 6

VW възстанови двумоторния Golf

  • volkswagen-
  • pikes peak

Съвсем скоро, по повод на новото електрическо VW което връща марката в култовата надпревара Pikes Peak с един електромобил, по-бърз и от болид от Формула 1, ви разказахме и за един от предишните опити на Volkswagen да покори този връх. Ставаше дума за един уникален Golf II, разполагащ с два двигателя - по един за всеки мост.

Нестандартната "двойка", която е със системна мощност от 652 коня, се впуска в надпреварата и до последно се движи по трасето с рекордно време, но малко преди края къса шарнир и подарява победата на колегите си от Audi. След това състезание проектът за двумоторен Golf е закрит и никой никога не чува нищо за него.

До този момент. Сега от VW излязоха с официално съобщение, че са възстановили култовия двумоторен Golf. По агрегатите обаче има промени. Заради по-голяма надеждност на агрегатите общата и мощност е намалена до 500 коня. Иначе, двата агрегата са с работен обем 1.8-литра и са снабдени с турбокомпресори ККК с налягане на турбото от 1.6 бара. Състезателната скоростна кутия е Hewland.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини