Отидете към основна версия

23 275 60

Путин все пак се повози на Путинмобила

  • кортеж-
  • владимир путин-
  • встъпване в длъжност-
  • инавгурация

Владимир Путин встъпи в длъжност с дългоочакваната лимузина от проекта "Кортеж" въпреки слуховете, че автомобилът няма да участва в тържествената церемония. Новият стар президент на Русия измина около 200 метра с бронирания седан ЕМП- 41231SB през "Ивановския площад" в Кремъл.

Новата лимузина на Путин е дълга 6.62, широка 2 и висока 1.695 метра, а клиренсът ѝ е 200 мм. ЕМП- 41231SB има хибридна силова установка, съставена от 4.4-литров V8 с мощност 600 к.с., електрически мотор-генератор и деветстепенна автоматична трансмисия, разработена от московската компания KATE. Задвижващи са и четирите колела.

Вниманието на публиката по време на инавгурацията на Путин привлече регистрационната табела на автомобила. Наблюдателни зрители на церемонията установиха, че под номера В776УС 77 доскоро е била регистрирана ръждив ГАЗ-3110 от 1998 г. Лимузината обаче не е напускала пределите на Кремъл и какво пише на табелата няма никакво значение, отбелязват противници на теориите на конспирациите.

Цивилните версии на Путинмобила ще се продават под марката Aurus (от Aurum - злато на латински и Russia). По информация на ТАСС различните модели ще получат имената си от кулите на Кремъл - "Сенат", "Арсенал", "Комендант" и т.н. Според министъра на промишлеността и търговията Денис Мантуров автомобилите ще струват около 10 млн. рубли, а продажбите започват в края на август.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини