8 Май, 2018 13:48 5 526 8

Показаха и микробуса от "Кортеж"

  • кортеж-
  • владимир путин-
  • встъпване в длъжност-
  • инавгурация

Телевизионният канал "Россия 24" излъчи репортаж за автомобилите от проекта "Кортеж", в който се виждат седанът и микробусът за руския политически елит. На церемонията по встъпване в длъжност на Владимир Путин вчера се състоя премиерата на лимузината ЕМП- 41231SB.

Освен седан и микробус проектът за Единна модулна платформа предвижда и всъдеход. Те ще бъдат кръстени на някои от кремълските кули, като седанът ще се казва Aurus Senat, ванът - Arsenal, а джипът - Comendant.

Aurus Arsenal има различно оформление на предницата, макар че радиаторната решетка е еднаква с тази на седана. Заради издадения напред двигателен отсек автомобилът напомня на американски микробус.

Междувременно стана ясно, че в деня на встъпването си в четвърти мандат президентът Путин се е придвижвал из Москва със стария си Mercedes-Benz S600 Pullman Guard. Новата лимузина е използвана само зад стените Кремъл, защото 6.6-литровият ѝ V12 още не бил готов и вместо него е бил монтиран V8 от Porsche.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитров

    22 15 Отговор
    Поредната простотия с цена и бюджет 1 милярд лева.Чиновниците са ги откраднали а колите са поръчани и направени на платформата на Крайслер.Евала ЛилиПутин
  • 2 дори

    17 12 Отговор
    Дори руският герб на волана не е правен в Русия /прочетете в нета/! Руска "сборка" на западни части. А, като даваха Новия-Стар президент сред "природата" - беше зад волана не на Лада Нива, а на Тойота?! Защо ли!
  • 3 Реалист

    12 9 Отговор
    Хахахахаха - Публикувано във факти.бг: Новата лимузина е използвана само зад стените Кремъл

    Стига бе, ти да видиш... И тея ми говорят за технически прогрес. ЦЯЛ ИНСТИТУТ "НАМИ" работиха за една кола и нищо не направиха за толкова години. При неограничено финансиране - безкрайно нас...не.

    Я му докарайте на джуджето една калина(ка)...
  • 4 Лъчо

    16 8 Отговор
    Много злостно се изказва демократа за президента- "господин цар". Видите ли забранявали движението докато минат. Аз живея в голямата демокрация САЩ от 20г. Два Пъти съм виждал как минава Обама край мен. Движението на всякъде е спряно от 15мин и кортежа от коли и мотоциклети е около 20-25 броя. Путин си е направо цвете с тези 5-6 коли кортеж. Така че не трябва много да се говори преди да имаш база за сравнение господин демократ от филмчето.
  • 5 Иванов

    8 8 Отговор
    Още факти от Интернет: Путин е тайно коронован за цар след церемонията по инагорация за президент, а колата му е откадната от студията на Уорнър в Холивуд и е от стъклопласт с двигател от Голф 4ка. С присвоените пари от проекта "Кортеж" министърът на транспорта Максим Соколов си е купил вила на Женевското езеро и Ферари...
  • 6 гост

    5 7 Отговор
    Каквито им автомобилите такава им и военната техника ...

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Гост

    2 4 Отговор
    Много странен хибрит между Q7 и V class