24 Април, 2018 13:47 3 807 14

Путин встъпва в длъжност без Путинмобила

  • кортеж-
  • путинмобил-
  • владимир путин-
  • встъпване в длъжност-
  • инавгурация
Путин встъпва в длъжност без Путинмобила - 1

Дългоочакваният публичен дебют на президентската лимузина от проекта "Кортеж" няма да се състои на церемонията по встъпването на Владимир Путин в длъжност на 7 май, съобщава РИА Новости. Агенцията припомня, че само преди седмица министърът на промишлеността и търговията Денис Мантуров е потвърдил техническата готовност на автомобила за участие в тържественото мероприятие.

РИА Новости, която е част от руския държавен медиен гигант "Всероссийская государственная телевизионная и радиовещательная компания" (ВГТРК) и трудно може да бъде обвинявана в разпространяването на сензационни жълтини на такава тематика, се позовава на свой източник, според когото режисьорът на церемонията по встъпване в длъжност в последния момент е отказал да включи новата лимузина на Путин в тържествата. Новият стар президент на Русия най-вероятно ще поеме към четвъртия си мандат с добре познатата S-Klasse Pullman, която използваше досега.

Проектът "Кортеж" за нов автомобил за кремълския елит стартира през 2012 г. и до този момент по различни оценки е погълнал между 12 и 24 млрд. рубли (€159-€319 млн.). "Путинмобилът" трябваше да бъде готов още в края на 2016 г. Впоследствие представянето му бе отлагано нееднократно с обещанията, че първоначалният план да дебютира по време на инавгурацията на новия руски президент през 2018 г. ще бъде осъществен на всяка цена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофоб

    45 11 Отговор
    Скоро в мавзалей гушнат с мумията.
  • 2 Распутин

    53 15 Отговор
    Да излезеш от Пулман и да влезеш в нещо, проекирано и произведено от комунисти е същото като да се откажеш от живота си в Монако и да се преместиш да живееш в Багдад. Режисьора бил отказал, да да. Най-много ПУТИмобила да се е повредил докато го сглобяват. Тя и онази тенекия Арамата, която комунетата наричат танк, на 9 май като се окопа на позиция на красний площад, колко време неуспешно се опитваха да я изтеглят. И накрая целия резил беше описан като "част от шоуто".
  • 3 Чугуна си е чугун

    39 9 Отговор
    Нищо скоро ще се качи в Катафалкомобила...!
  • 4 ПОЗНАВАЧ

    42 1 Отговор
    300 млн. за автамабил и его нет??? Расстрелять!
  • 5 Позитанчик

    37 5 Отговор
    Нещо колегите руски тролове от Позитано още не са довтасали. Чакамe опорки от Масква..

    Коментиран от #7

  • 6 Реалист

    35 7 Отговор
    Ееееееее, стигаааа бе. Сега гнома ако каже че ще остане президент докато му направят автомобила?
    Отидоха още 10 години с обещания.

    Да вземат един БТР, да му изрежат прозорци и да му го връчват. Едва ли ще е нещо по-различно от това което сега "изобретяват"... Колкото му направиха колата, толкова и пути ще им подобри състоянието. МАТРИАЛА НЕ СТАВА!!! 100% АЛКОХОЛИЦИ!!!
  • 7 Распутин

    36 4 Отговор

    До коментар #5 от "Позитанчик":

    Още не са им платили надниците от миналата седмица, затова стачкуват.
  • 8 Любопитен

    34 1 Отговор
    Тоя сайт уж русофилски, ама нещо ги няма русофилите. Да не се окаже, че българите не сме русофили и хич не ни пука за матушката им?
  • 9 русия е джудже

    18 1 Отговор
    Автомобилите от кортежа до този момент са погълнали между €159-€319 млн.Това са парите които отиват за няколко автомобила,когато държавата ти е на челните места по корупция.Руския президент иска да е като американския ,да има специален автомобил ,но разликата е там,че руснаците незнаят как се правят автомобили и затова разчитат на запада да им го направи.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Распутин

    12 0 Отговор

    До коментар #10 от "MARTIN":

    В моята България, такива като теб щяха да са на бесилото.

    Коментиран от #12

  • 12 Распутин

    11 3 Отговор

    До коментар #11 от "Распутин":

    И то за държавна измяна. Вие не сте българи, а се руски патриоти, едни кремълски подлоги.
  • 13 гост

    9 1 Отговор
    Ако успеят да сглобят поне три - на данъкоплатеца ще му стъпят на по 100млн евро бройката.
  • 14 Ушанков

    2 1 Отговор
    А четох някъде, че в този мандат щял да се бори с нищетата в Русия...