Отидете към основна версия

66 768 88

10 коли, които редовно висят по сервизите

  • сервизна кампания-
  • отзоваване-
  • класация

Американският сайт iSeeCars състави антикласация на автомобилите, които попадат най-често в кампании за отстраняване на дефекти и подмяна на проблемни детайли. В списъка преобладават модели, продавани само в Щатите, но не липсват и добре познати в Европа бестселъри.

1. Mercedes-Benz C-Klasse W205

На първо място по честота на сервизните кампании се подрежда W205. Моделът е изтеглян 7 пъти повече от средното за 69-те модела в анализа. Въпреки това през последните три години C-Klasse удържа второто място по продажби в своя сегмент в САЩ.

2. GMC Sierra

Луксозната версия на Chevrolet Silverado се представя направо отлично на фона на C-Klasse. Sierra е отзовавана за отстраняване на дефекти само четири пъти по-често от средното.

3. BMW 3er/4er

Бронзът в антирейтинга печелят трета и четвърта серия на BMW. Плътността на сервизните кампании при тях е колкото при GMC Sierra, което не пречи на двата модела да водят по продажби в своя клас.

4. Dodge Durango

Актуалното поколение на модела, построен на платформата на Jeep Grand Cherokee, се продава вече девета година, но броят на кампаниите не намалява.

5. Nissan Pathfinder

Японският всъдеход се произвежда от 2012 г., но Nissan продължава да отзовава коли за отстраняване на неизправности.

6. Ram

До 2010 г. под името Ram се продаваха пикапите на Dodge, а сега марката е самостоятелна. Моделът е третият по популярност пикап в Щатите, но Fiat-Chrysler периодично привиква собствениците в сервизите за ремонти.

7. Toyota 4Runner

Допреди няколко години японската компания обявяваше сервизни кампании кажи-речи всеки месец. 4Runner обаче е единственият модел на Toyota в антикласацията на iSeeCars.

8. Dodge Charger

Наследникът на легендата от края на 60-те води по продажби в своя сегмент, но собствениците трябва често да губят време за посещения в официалните сервизи.

9. Chrysler 300

Същото важи и за "братовчеда" на Charger с емблемата на Chrysler. В основата на двата модела лежи платформата на Mercedes-Benz E-Klasse W211.

10. Chevrolet Tahoe

Chevrolet също има свой представител в антикласацията на iSeeCars. Честите сервизни кампании обаче също не пречат на Tahoe да води по продажби в класа на пълноразмерните SUV-та.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • 10 коли, които рядко висят по сервизите

    След като състави антикласация на автомобилите, които попадат най-често в кампании за отстраняване на дефекти и подмяна на части със съмнително качест ...
    27.05.2018
    38 842
    59